Uw badkamer renoveren doet u met deze tips

Uw badkamer renoveren doet u met deze tips

Wie ontevreden is over zijn badkamer, herkent het verhaal. Uw woning ziet er piekfijn uit, alleen uw badkamer is niet meer helemaal mee. Steeds meer ergert u zich aan uw ouderwetse bad en verlangt u naar een stijlvolle douche. Droomt u ervan om uw alleenstaande wastafel in te ruilen voor een praktische dubbele wastafel? Dan is uw badkamer renoveren een goede keuze. Maar hoe begint u eraan? Wij geven u een aantal tips.

Goed begonnen is half gewonnen

Een belangrijk aspect van een vlotte badkamerrenovatie is de voorbereiding. Het geven van een nieuwe indeling aan uw badkamer klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het niet. Verschillende factoren zorgen ervoor dat het opnieuw organiseren van uw badkamer kan worden bemoeilijkt. Denk hierbij onder meer aan de plaats waar de leidingen zich bevinden, de locatie van de ventilatie etc. 

Badkamer renoveren

Is uw badkamer niet al te ruim, dan is het vaak de kunst om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Zeker als u uw badkamer gebruikt als wellnessruimte, is een goede balans tussen comfort en een praktische inrichting belangrijk. Maak daarom een grondplan, u hoeft dan enkel nog te puzzelen tot u tevreden bent met de indeling. Zit het grondplan goed, dan kan u beginnen na te denken over de afwerking en aankleding van uw badkamer. Dit is het moment om wastafels, kranen, badkamerkasten en andere badkamermeubels uit te kiezen. 

Zorg voor voldoende verluchting en goed materiaal

Een degelijke verluchting is cruciaal. Het raam openzetten volstaat niet. Een slecht verluchte badkamer kan zorgen voor ontsierende en ongezonde schimmels. Zorg dus voor een kwalitatief ventilatiesysteem. Kiezen voor kwalitatief materiaal is overigens een investering die u altijd terugverdient op voorwaarde dat u alle kranen en badkameroppervlakken goed onderhoudt. Kalkaanslag kan de levensduur van uw gloednieuwe badkamer bijvoorbeeld aanzienlijk beperken. Het is dus belangrijk om kalk geregeld te verwijderen of een waterontharder te laten plaatsen.

Laat uw badkamer renoveren over aan Van der Vurst

Laat u het renoveren van uw badkamer liever over aan een specialist? Neem dan contact met ons op. Wij ontwerpen uw badkamer op basis van uw verwachtingen. Zo weet u exact wat de mogelijkheden zijn in uw situatie. Wij houden rekening met uw wensen en ideeën zodat u tevreden bent over het resultaat.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail