Waarom kiezen voor Van der vurst?

Waar moet ik op letten bij het verplaatsen van mijn boiler?

Het gebeurt meer dan eens dat we een vraag van een klant krijgen of het mogelijk is om een boiler te verplaatsen. Maar waar moet je op letten als je van plan bent deze te verplaatsen? Wanneer is het zelfs aan te raden om dit te doen?

Waarom en hoe een boiler verplaatsen?

Er zijn doorgaans twee redenen om deze te (laten) verplaatsen:

  • De boiler is te zichtbaar en staat in de weg (bv badkamer)
  • of deze is geïnstalleerd in een ruimte met kans op vorst of andere ongunstige omstandigheden.

Op het moment dat je een renovatie plant dient zich al snel de mogelijkheid aan om deze tegelijk te verplaatsen. Daarnaast is dit zelfs aan te raden als je in de winter onder een koude douche staat omdat jouw boiler door bv vorst defect is geraakt.

Het is echter niet altijd evident om deze te verplaatsen. Zo zal er gekeken worden of het technisch mogelijk is. Waar zitten bv de aansluitingen en waar komen de leidingen het huis binnen. Daarnaast zal ook een geschikte plaats gevonden dienen te worden om de boiler opnieuw te installeren. Hierbij zal rekening gehouden worden met het verleggen van de leidingen en de haalbaarheid hiervan. De meest voorkomende plaatsen om een boiler te installeren zijn de kelder, berging, garage of de zolder.

Indien blijkt dat de verplaatsing technisch haalbaar is, zal er worden gekeken naar het esthetische gedeelte. Waar komen de nieuwe leidingen te liggen en hoe worden deze netjes weggewerkt. Afhankelijk van de werkzaamheden zal er een inschatting gemaakt worden van de duur van de verbouwingen. Dit kan van een dag tot enkele dagen duren. Het is erg belangrijk om hier rekening mee te houden, want tijdens deze verbouwing zal je de boiler meestal niet kunnen gebruiken!

Al met al zijn er zo zeker een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Echter zal een goede installateur dit samen met jou bespreken zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Meer info over het verplaatsen van jouw boiler?

Wil je meer weten over verplaatsing van jouw boiler en of dit mogelijk is in jouw situatie? Of ben je op zoek naar een nieuwe boiler? Neem dan contact met ons op via ons offerte aanvraagformulier. Je kan hier jouw gegevens achterlaten en vervolgens nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om jouw persoonlijke situatie samen met jou te bekijken.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven