Waar moet ik op letten bij het verplaatsen van mijn boiler?

Waar moet ik op letten bij het verplaatsen van mijn boiler?

Het gebeurt meer dan eens dat we een vraag van een klant krijgen of het mogelijk is om een boiler te verplaatsen. Maar waar moet u op letten als u van plan bent deze te verplaatsen? Wanneer is het zelfs aan te raden om dit te doen?

Waarom en hoe een boiler verplaatsen?

Er zijn doorgaans twee redenen om deze te (laten) verplaatsen:

  • De boiler is te zichtbaar en staat in de weg (bv badkamer)
  • of deze is geïnstalleerd in een ruimte met kans op vorst of andere ongunstige omstandigheden.

Op het moment dat u een renovatie plant dient zich al snel de mogelijkheid aan om deze tegelijk te verplaatsen. Daarnaast is dit zelfs aan te raden als u in de winter onder een koude douche staat omdat uw boiler door bv vorst defect is geraakt.

Het is echter niet altijd evident om deze te verplaatsen. Zo zal er gekeken worden of het technisch mogelijk is. Waar zitten bv de aansluitingen en waar komen de leidingen het huis binnen. Daarnaast zal ook een geschikte plaats gevonden dienen te worden om de boiler opnieuw te installeren. Hierbij zal rekening gehouden worden met het verleggen van de leidingen en de haalbaarheid hiervan. De meest voorkomende plaatsen om een boiler te installeren zijn de kelder, berging, garage of de zolder.

Indien blijkt dat de verplaatsing technisch haalbaar is, zal er worden gekeken naar het esthetische gedeelte. Waar komen de nieuwe leidingen te liggen en hoe worden deze netjes weggewerkt. Afhankelijk van de werkzaamheden zal er een inschatting gemaakt worden van de duur van de verbouwingen. Dit kan van een dag tot enkele dagen duren. Het is erg belangrijk om hier rekening mee te houden, want tijdens deze verbouwing zult u de boiler meestal niet kunnen gebruiken!

Al met al zijn er zo zeker een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Echter zal een goede installateur dit samen met u bespreken zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Meer info over het verplaatsen van uw boiler?

Wilt u meer weten over verplaatsing van uw boiler en of dit mogelijk is in uw situatie? Of bent u op zoek naar een nieuwe boiler? Neem dan contact met ons op via ons offerte aanvraagformulier. U kunt hier uw gegevens achterlaten en vervolgens nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om uw persoonlijke situatie samen met u te bekijken.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail