Convectoren

Waarom kiezen voor Van der vurst?

Ga voor een esthetische oplossing met convectoren

Tegenwoordig bestaan er verschillende manieren om je huis te verwarmen. De meeste mensen kiezen voor radiatoren, maar ook convectoren zijn een optie. In een convector stroomt het warme water door een buis omgeven door kleine lamellen. Door deze lamellen vergroot het contactoppervlak met de omringende lucht. Zo bereikt je kamer sneller de gewenste temperatuur en bespaar je op je energieverbruik.

jaga-mini-canal-vloerinbouw-radiator-artikel-2019-hoofd-2.1100x650

Waarom kiezen voor convectoren?

Radiator of convector? Beiden houden de ruimte warm. Het belangrijkste verschil is echter de manier waarop ze de ruimte opwarmen. Convectiewarmte is een indirecte manier van verwarmen. De convector zuigt koude lucht aan en warmt die lucht op aan de hand van warm water. Die warme lucht stijgt, terwijl de koudere lucht in de ruimte daalt. Die koudere lucht wordt opnieuw opgezogen door de convector en verwarmd. Ruimtes warmen daardoor gelijkmatiger en sneller op door convectiewarmte. Hierdoor bespaar je tot wel 10% op je energieverbruik.

Ga voor een esthetische uitkomst

Wanneer je voor convectoren gaat, kies je ook voor het esthetische aspect.

Zo zijn convectoren meer discreet in je interieur te verwerken. Ze zijn daarnaast vaak compacter in vergelijking met radiatoren voor dezelfde hoeveelheid warmte. Ook zijn ze de ideale oplossing wanneer wandverwarming niet wenselijk of mogelijk is. Je kan ze namelijk volledig inwerken in de grond of in een kast. Het enige wat je ziet is een rooster. Zo nemen ze dus geen kostbare plaats in. Denk hierbij aan een convectorput vlak voor een schuifraam. In ons assortiment vind je modellen met verschillende soorten roosters van diverse materialen, zoals hout of aluminium. Zo is er altijd een optie die bij jouw interieur past.

Ga jij voor convectoren?

Wij tonen je graag de voor- en nadelen in jouw persoonlijke situatie.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven