Waarom kiezen voor Van der vurst?

Wat kan je doen tegen een druppelende kraan?

Een druppelende kraan lijkt misschien een klein euvel, maar niets is minder waar. Het kan voor veel ergernis zorgen als jouw kraan constant blijft lekken. Je verspilt er bovendien veel water mee. Een lekkende kraan verliest gemiddeld zo’n 1.100 liter water per jaar. Dit komt neer op 20 keer douchen of 6.000 koppen thee. Zorg er daarom voor dat je deze snel repareert. In deze blog leggen we uit wat de meest voorkomende oorzaken zijn en wat je kan doen om dit vervelende probleem snel te verhelpen.

Oorzaken lekkage

Er zijn een aantal redenen waarom een kraan kan beginnen te lekken. Zo kan het kraanleertje in sommige gevallen versleten zijn en is het nodig om deze te vervangen. Een andere reden kan zijn dat het binnengedeelte of de kraankop verkalkt is. Dit komt meestal voor bij kranen die veel warm water gebruiken, denk hierbij aan een mengkraan in de badkamer. In het geval van verkalking is het aan te raden om dit zo snel mogelijk te laten verhelpen. Des te langer je hiermee wacht, des te slechter de kraan zal werken.

In het geval van een lekkende waterkraan met keramische schijven zal het bovenste deel van het binnenwerk vaak vervangen moeten worden. Dit zorgt er meestal voor dat jouw kraan weer op en top zal functioneren.

Druppelende kraan repareren

Om zelf een druppelende kraan te repareren raden we je aan om als volgt te werk te gaan:

  • Sluit de watertoevoer af
  • Koppel de knop van de kraan af
  • Schroef het binnenwerk uit de kraan
  • Verwijder het leertje (en vervang deze indien nodig)
  • Ontkalk de verschillende kraanonderdelen
  • Vervang (indien nodig) de pakking in het kraanhuis

Vervolgens kan je de kraan weer in elkaar zetten. Zorg er daarbij voor dat je de juiste onderdelen op de juiste plaats monteert.

Een ervaren vakman inschakelen

Heb je zelf geprobeerd om de kraan te repareren, maar lekt deze nog altijd? Of wil je liever dat een ervaren vakman dit voor je doet? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder. Naast kranen kan je ook bij ons terecht voor o.a. het laten repareren van leidingen.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven