Waarom kiezen voor Van der vurst?

Is je elektrische auto opladen met zonnepanelen rendabel?

Wist je dat zonnepanelen de batterij van jouw elektrische auto kunnen opladen? Met de groene stroom die zonnepanelen overdag produceren kan je jouw elektrische wagen opladen. Wie zonnepanelen plaatst, investeert in de toekomst. Maar is jouw elektrische auto opladen met zonnepanelen rendabel? Wij leggen het voor je uit in deze blog.

Elektrische auto opladen met zonnepanelen?

Wie zonnepanelen plaatst heeft de keuze uit twee mogelijkheden. Momenteel kiezen de meeste mensen voor het afsluiten van een 100% groen energiecontract. De groene energie die jouw zonnepanelen maken wordt dan in het elektriciteitsnet geïnjecteerd. Zo loopt jouw energieteller terug. Wil je jouw elektrische wagen opladen? Dan geeft het netwerk jouw groene stroom terug. Een andere optie is het installeren van een batterij. De groene stroom die jouw zonnepanelen produceren kan je opslaan om later tijdens de piekuren te gebruiken.

Elektrische auto opladen met zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig om mijn elektrische auto op te laden?

Een standaard gezin met twee kinderen verbruikt gemiddeld ongeveer 3500 kWh aan elektriciteit. De gemiddelde installatie bestaat uit een vijftiental zonnepanelen. Wil je graag de batterij van jouw elektrische auto opladen? Of denk je eraan om in de toekomst een elektrische wagen aan te kopen? Dan is het beter om een aantal extra zonnepanelen te plaatsen. Zo kan je nog zorgeloos van jouw groene stroom genieten terwijl je de batterij van jouw elektrische wagen oplaadt.

Zonnepanelen en batterijen

Zonnepanelen bereiken meestal hun energiepiek in het midden van de dag. Een batterij-opslag systeem wordt zo een interessante investering. Je kan de opgeslagen stroom, die overdag niet wordt gebruikt, ’s avonds gebruiken wanneer ze het meest nodig is. Met een batterij is het ook mogelijk om stroom op te slaan uit het elektriciteitsnet bij daluren of nachttarief wanneer elektriciteit goedkoper is.

Meer informatie en vrijblijvende offerte op maat

Wil je meer informatie over het rendement van zonnepanelen in jouw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op. Wij stellen graag vrijblijvend een offerte voor je op. Zo weet je exact waar je aan toe bent.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven