Is uw elektrische auto opladen met zonnepanelen rendabel?

Is uw elektrische auto opladen met zonnepanelen rendabel?

Wist u dat zonnepanelen de batterij van uw elektrische auto kunnen opladen? Met de groene stroom die zonnepanelen overdag produceren kunt u uw elektrische wagen opladen. Wie zonnepanelen plaatst, investeert in de toekomst. Maar is uw elektrische auto opladen met zonnepanelen rendabel? Wij leggen het voor u uit in deze blog.

Elektrische auto opladen met zonnepanelen?

Wie zonnepanelen plaatst heeft de keuze uit twee mogelijkheden. Momenteel kiezen de meeste mensen voor het afsluiten van een 100% groen energiecontract. De groene energie die uw zonnepanelen maken wordt dan in het elektriciteitsnet geïnjecteerd. Zo loopt uw energieteller terug. Wilt u uw elektrische wagen opladen? Dan geeft het netwerk uw groene stroom terug. Een andere optie is het installeren van een batterij. De groene stroom die uw zonnepanelen produceren kunt u opslaan om later tijdens de piekuren te gebruiken.

Elektrische auto opladen met zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig om mijn elektrische auto op te laden?

Een standaard gezin met twee kinderen verbruikt gemiddeld ongeveer 3500 kWh aan elektriciteit. De gemiddelde installatie bestaat uit een vijftiental zonnepanelen. Wilt u graag de batterij van uw elektrische auto opladen? Of denkt u eraan om in de toekomst een elektrische wagen aan te kopen? Dan is het beter om een aantal extra zonnepanelen te plaatsen. Zo kunt u nog zorgeloos van uw groene stroom genieten terwijl u de batterij van uw elektrische wagen oplaadt.

Zonnepanelen en batterijen

Zonnepanelen bereiken meestal hun energiepiek in het midden van de dag. Een batterij-opslag systeem wordt zo een interessante investering. U kunt de opgeslagen stroom, die overdag niet wordt gebruikt, ’s avonds gebruiken wanneer ze het meest nodig is. Met een batterij is het ook mogelijk om stroom op te slaan uit het elektriciteitsnet bij daluren of nachttarief wanneer elektriciteit goedkoper is.

Meer informatie en vrijblijvende offerte op maat

Wilt u meer informatie over het rendement van zonnepanelen in uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op. Wij stellen graag vrijblijvend een offerte voor u op. Zo weet u exact waar u aan toe bent.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail