Een energiezuinige woning loont

Een energiezuinige woning loont

Bent u van plan om uw huis te verbouwen of renoveren? Investeer dan zeker in energiebesparing. Niet alleen is dit goed voor het milieu en de gezondheid, maar ook voor uw portemonnee. Met andere woorden, een energiezuinige woning loont. Zeker nu bekend is geraakt dat hier ook in 2019 door de Vlaamse regering extra geld voor wordt uitgetrokken.

Duurzaam wonen is comfortabeler en gezonder

Kent u het gevoel dat u ’s ochtends heerlijk onder uw dekens wil blijven liggen omdat het zo koud is binnen? Of heeft u weleens last van koude voeten en tocht in huis? Door uw woning goed te isoleren zorgt u ervoor dat warmte minder snel uit de woning ontsnapt waardoor uw comfort toeneemt.

energiezuinige woning

 

Ook een goede ventilatie is daarbij niet te onderschatten. Gezondheidsklachten als hoofdpijn en verkoudheid ontstaan regelmatig door een ongezond binnenklimaat. Vaak is dit van lage kwaliteit doordat er te veel vocht in de woning aanwezig is in de lucht, wat door slechte ventilatie onvoldoende wordt afgevoerd. Hierdoor neemt de kans op schimmelvorming, huisstofmijt en bacteriën toe. Genoeg redenen dus om aandacht te besteden aan een goed ventilatiesysteem voor uw woning en er een aan te schaffen. Dit zorgt voor een aangenaam en gezonder binnenklimaat.

Verschillende premies voor een energiezuinige woning

Investeren in energiebesparing wordt ook door de overheid nog steeds sterk aangemoedigd. Wie investeert in 3 of meer van deze maatregelen, kan in aanmerking komen voor een totaalrenovatiebonus. Hieronder valt o.a. de aanschaf van een ventilatiesysteem, een warmtepomp of een zonneboiler. Ook wie vanaf 2019 een warmtepompboiler installeert, kan tot 40% van de factuur terugbetaald krijgen.

Wilt u meer weten en ook besparen?

Dan kan u bij ons terecht voor meer informatie. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste maatregelen. Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend uw offerte aan en maak van uw huis of appartement een energiezuinige woning. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail