Waarom kiezen voor Van der vurst?

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een warmtepomp?

Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingssystemen en kan bijdragen aan een aanzienlijke vermindering van je energieverbruik en CO2-uitstoot. De combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen kan je energierekening zelfs nog verder verlagen. Heb je al eens overwogen om je woning te verwarmen met een warmtepomp? Ben je benieuwd hoeveel zonnepanelen je nodig zou hebben om deze van stroom te voorzien? Lees dan vooral verder!

Berekening van het aantal zonnepanelen

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor je warmtepomp, moet je rekening houden met een paar factoren. Allereerst zijn de grootte van je woning en je warmtebehoeftes belangrijk. Daarnaast speelt het rendement van de zonnepanelen een rol, evenals het gemiddeld aantal zonuren op jouw locatie. Stel dat je een warmtepomp hebt met een jaarlijks verbruik van ongeveer 4.000 kWh. Een gemiddeld zonnepaneel levert in Vlaanderen ongeveer 250 kWh op per jaar. In dit geval zou je dus ongeveer 16 zonnepanelen nodig hebben.

Hoeveel zonnepanelen voor warmtepomp

Warmtepompen en zonnepanelen: een perfect duo

Warmtepompen en zonnepanelen zijn de ideale combinatie. Je gebruikt de zonne-energie om je warmtepomp aan te drijven, waardoor je je ecologische voetafdruk verkleint en je energierekening verlaagt. Bij Van der Vurst helpen we je graag om deze duurzame combinatie te realiseren. Je warmtepomp haalt gratis energie uit de lucht of grond en zet die om in warmte of koeling. Ideaal voor je vloerverwarming, sanitair of zwembad. Een extra plus: mits een jaarlijks onderhoud gaat jouw warmtepomp wel 20 jaar mee!

Meer info en vrijblijvende offerte

Of je nu op zoek bent naar meer informatie, of je wilt graag een vrijblijvende offerte laten opmaken, bij Van der Vurst staan we voor je klaar. Duurzame energie is de toekomst, en we helpen je graag om de overstap te maken. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar een groene, duurzame energietoekomst!

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven