Kelder ontvochtigen

Waarom kiezen voor Van der vurst?

Jouw kelder ontvochtigen? Zo doe je het!

Heb je last van ongedierte in jouw kelder? Zie je schimmel staan wanneer je door jouw kelder wandelt? Of hangt er een vreemd luchtje? Dan is de kans groot dat jouw kelder te vochtig is. Gelukkig bestaan hier oplossingen voor. Zo kan je jouw kelder eenvoudig ontvochtigen met een ontvochtiger.

Ontwerp-zonder-titel-2021-07-29T163231.289

Waarom jouw kelder ontvochtigen?

De kelder is doorgaans een vochtige plek. Je hoeft niet eens een lek te hebben om last te hebben van een vochtige kelder. Doordat jouw kelder onder de grond zit, is de temperatuur er laag en komt er weinig of geen natuurlijke verse lucht binnen. Die lage temperatuur en het gebrek aan verluchting zorgen ervoor dat de luchtvochtigheid bijna voortdurend te hoog is. En die te hoge luchtvochtigheid brengt helaas veel problemen met zich mee.

De muffe geur zal je vast als eerste opmerken. Daarnaast zullen oppervlakken en opgeslagen materialen steeds natter worden. Ook zullen er vochtproblemen ontstaan. Denk maar aan vochtplekken, roest en schimmelgroei. Bovendien is een hoge luchtvochtigheid ook schadelijk voor jouw gezondheid. Het is dus aan te raden om de luchtvochtigheid zo snel mogelijk naar omlaag te brengen.

Welk type ontvochtiger heb je nodig?

Met een ontvochtiger kan je de luchtvochtigheid in jouw kelder gemakkelijk verlagen. Door vocht te verwijderen kan je veel van de voorgaande problemen voorkomen of stoppen. Welk type ontvochtiger je juist nodig hebt, hangt af van de temperatuur in de ruimte. Is het meestal warmer dan 15 graden in jouw kelder? Dan kies je het best voor een condens luchtontvochtiger. Is het vaker kouder dan 15 graden, dan is een adsorptie luchtontvochtiger beter geschikt.

Meer weten?

Wil je graag nog meer informatie over hoe je jouw kelder moet ontvochtigen? Of ben je op zoek naar een vakman om een ontvochtiger in jouw kelder te plaatsen? Schakel dan de hulp in van Van der Vurst. Wij helpen je graag verder. Contacteer ons via 053/39.53.39 of via ons contactformulier.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven