Leveren zonnepanelen nog voordelen op, is het plaatsen nog interessant?

Leveren zonnepanelen nog voordelen op, is het plaatsen nog interessant?

Kort gezegd: ja! Zonnepanelen leveren zeker nog heel veel voordelen op. Mede door de verhoging van de prijs voor elektriciteit in 2017 zullen deze alleen nog maar meer worden verkocht. Zeker als u weet dat u uw investering in geen tijd terugverdient door gratis energie!

Wat zijn de concrete voordelen?

De verhoging van de elektriciteitsprijs is op zich al een zeer goede reden om zonnepanelen aan te schaffen. Voor de energie die ze voor u opwekken hoeft u niets te betalen. Zo verdient u uw investering snel weer terug. Er zijn daarnaast nog andere voordelen die het erg interessant maken om na te denken over de aanschaf van zonnepanelen:

  • Goed voor de natuur! Zonnestralen worden door uw zonnepanelen omgezet in energie. Dit gebeurt zonder uitstoot van CO2 of andere broeikasgassen. De aanschaf hiervan is daarom ook zeker een investering in een beter milieu.
  • Meerwaarde voor uw huis. Het plaatsen van zonnepanelen zal ook de waarde van uw huis verhogen. Kopers zijn bereid om meer geld te betalen voor een huis met zonnepanelen.
  • Minimaal onderhoud. Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig, de kosten van het onderhoud blijven daarom laag.
  • Levensduur. De meeste zonnepanelen gaan lang mee, minstens 25 jaar. De laatste jaren is daarnaast ook het rendement verbeterd. Hierdoor wekken ze nog meer energie op als voorheen.
  • Makkelijk te plaatsen. Het plaatsen van zonnepanelen is doorgaans vrij eenvoudig en vergt over het algemeen niet langer dan een dag tijd.

De aanschaf van zonnepanelen

U kent nu de voordelen. Nu vraagt u zich misschien af of uw dak wel geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen. Zoals u misschien al wel vernomen heeft is er een webpagina gebouwd door de Vlaamse overheid. Via deze website krijg u een idee of uw dak al dan niet geschikt is. Dit is de zogeheten zonnekaart. Om vervolgens zekerheid te krijgen kunt u het best contact met ons opnemen. Samen met u zullen we vervolgens kijken of de zonnepanelen bij u geplaatst kunnen worden. Wij laten u dan ook graag zien welke voordelen en welk rendement voor u persoonlijk van toepassing zijn.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail