Waarom kiezen voor Van der vurst?

De nieuwste trends in vloerverwarming

Vloerverwarming heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke evolutie doorgemaakt en is nu een populaire keuze voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. De hedendaagse trends in vloerverwarming richten zich op efficiëntie, gebruiksgemak en duurzaamheid. Wij lijsten enkele van de meest opvallende ontwikkelingen voor je op.

Lage temperatuur vloerverwarming

Moderne vloerverwarmingssystemen zijn steeds meer afgestemd op lage temperatuurverwarming. Dit betekent dat ze efficiënter werken met duurzame energiebronnen zoals warmtepompen en zonne-energie. Door op lagere temperaturen te werken, wordt het energieverbruik verminderd, wat resulteert in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

Slimme thermostaten en zoning

De integratie van slimme technologieën in vloerverwarmingssystemen is op dit moment ook een belangrijke trend. Slimme thermostaten bieden niet alleen de mogelijkheid om de temperatuur op afstand te regelen via een app, maar kunnen ook leren van je gewoonten en automatisch de temperatuur aanpassen voor optimale efficiëntie. Daarnaast maakt zoning het mogelijk om de temperatuur in verschillende kamers afzonderlijk te regelen, wat het comfort verhoogt en energieverspilling voorkomt.

Dunnere installatiesystemen

Een andere trend is de ontwikkeling van dunnere installatiesystemen die eenvoudiger kunnen worden geïntegreerd in bestaande gebouwen zonder dat grote renovaties nodig zijn. Deze systemen zijn ideaal voor renovaties, omdat ze direct op de bestaande vloer kunnen worden gelegd zonder dat er veel hoogteverlies optreedt. Dit maakt vloerverwarming toegankelijker voor een breder publiek.

Ook buitenshuis mogelijk

Vloerverwarming wordt niet langer alleen maar binnenshuis gebruikt. Het wordt ook steeds meer geplaatst in buitenruimtes zoals terrassen en opritten. Deze systemen voorkomen ijsvorming en bieden een comfortabel buitenleven, zelfs tijdens de koudere maanden.

Energiezuinige en duurzame oplossing

Vloerverwarming biedt tegenwoordig meer dan alleen comfort; het is een energiezuinige en duurzame verwarmingsoplossing die kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Bij Van der Vurst blijven we de nieuwste trends en technologieën op het gebied van vloerverwarming volgen om jou de beste oplossingen te bieden. Of je nu een nieuwbouwproject plant of een bestaande woning renoveert, onze experts staan klaar om je te helpen bij het kiezen en installeren van het perfecte vloerverwarmingssysteem voor jouw behoeften.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven