Waarom kiezen voor Van der vurst?

Ontstoppen afvoer: los het zelf op met deze tips

Een verstopte afvoer: vaak onverwachts en altijd ongewenst. Met deze tips leggen we uit hoe je het ontstoppen van de afvoer best aanpakt. Zo los je de verstopping meestal snel zelf op en hoef je niet eens een vakman te contacteren.

3 tips voor het ontstoppen van de afvoer

1. Gebruik de ontstopper

Zoals je in de vorige blog kon lezen wordt een verstopping vaak veroorzaakt door een prop opgehoopt vuil. Met de ontstopper kan je proberen deze prop vuil vacuüm los te trekken. Daarvoor gebruik je best een pompende beweging zodat het vuil makkelijk kan loskomen.

ontstoppen afvoer

2. Gebruik kokend water

De tweede tip voor het ontstoppen van jouw afvoer is een zeer eenvoudige én milieuvriendelijke manier. Ontstoppingsmiddel is niet alleen zeer agressief voor jouw afvoer, maar is ook een grote boosdoener voor het milieu. Daarom raden we kokend water aan: een biologische ontstopper. Een vetophoping smelt dankzij het kokend water weg. Zo is jouw verstopping in een mum van tijd opgelost.

3. Maak de sifon schoon

Indien voorgaande tips niet hielpen dan kan je proberen de sifon (ook wel zwanenhals genoemd) schoon te maken. Ook dat kan je perfect zelf aanpakken. Zet een emmer onder de sifon om het water op te vangen. Als tweede stap neem je een waterpomptang om de sifon los te maken. Maak al het vuil los, en schroef vervolgens de sifon terug vast. Indien het vuil op een plaats zit waar je niet meteen bij kan, gebruik dan een ontstoppingsveer.

Nog steeds last van een verstopte afvoer? Reken op Van der Vurst!

Waren voorgaande tips tevergeefs en heb je nog steeds last van een verstopte afvoer? Dan zit de oorzaak waarschijnlijk op een plek die je zelf niet kan bereiken. Wij staan steeds paraat voor het ontstoppen van jouw afvoer en zijn bereikbaar op het nummer 053/39.53.39 of via ons contactformulier.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven