Ontstoppen afvoer: los het zelf op met deze tips

Ontstoppen afvoer: los het zelf op met deze tips

Een verstopte afvoer: vaak onverwachts en altijd ongewenst. Met deze tips leggen we uit hoe u het ontstoppen van de afvoer best aanpakt. Zo lost u de verstopping meestal snel zelf op en hoeft u niet eens een vakman te contacteren.

3 tips voor het ontstoppen van de afvoer

1. Gebruik de ontstopper

Zoals u in de vorige blog kon lezen wordt een verstopping vaak veroorzaakt door een prop opgehoopt vuil. Met de ontstopper kan u proberen deze prop vuil vacuüm los te trekken. Daarvoor gebruikt u best een pompende beweging zodat het vuil makkelijk kan loskomen.

ontstoppen afvoer

2. Gebruik kokend water

De tweede tip voor het ontstoppen van uw afvoer is een zeer eenvoudige én milieuvriendelijke manier. Ontstoppingsmiddel is niet alleen zeer agressief voor uw afvoer, maar is ook een grote boosdoener voor het milieu. Daarom raden we kokend water aan: een biologische ontstopper. Een vetophoping smelt dankzij het kokend water weg. Zo is uw verstopping in een mum van tijd opgelost.

3. Maak de sifon schoon

Indien voorgaande tips niet hielpen dan kan u proberen de sifon (ook wel zwanenhals genoemd) schoon te maken. Ook dat kan u perfect zelf aanpakken. Zet een emmer onder de sifon om het water op te vangen. Als tweede stap neemt u een waterpomptang om de sifon los te maken. Maak al het vuil los, en schroef vervolgens de sifon terug vast. Indien het vuil op een plaats zit waar u niet meteen bij kan, gebruik dan een ontstoppingsveer.

Nog steeds last van een verstopte afvoer? Reken op Van der Vurst!

Waren voorgaande tips tevergeefs en heeft u nog steeds last van een verstopte afvoer? Dan zit de oorzaak waarschijnlijk op een plek die u zelf niet kan bereiken. Wij staan steeds paraat voor het ontstoppen van uw afvoer en zijn bereikbaar op het nummer 053/39.53.39 of via ons contactformulier.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail