Waarom kiezen voor Van der vurst?

De voordelen van PVT zonnepanelen: duurzame energie en warmte in één

In de wereld van duurzame energie winnen PVT zonnepanelen steeds meer aan populariteit. Deze geavanceerde panelen combineren de voordelen van fotovoltaïsche (PV) zonnepanelen en thermische zonne-energie (T) in één systeem. In deze blog zetten we de voordelen van PVT zonnepanelen op een rijtje en vertellen we je waarom ze een aantrekkelijke keuze zijn voor milieubewuste huiseigenaren.

Innovatief en efficiënt 

PVT zonnepanelen, ook bekend als photovoltaïsche thermische (PVT) panelen, bieden een innovatieve oplossing voor duurzame energieopwekking. Eén van de belangrijkste voordelen is dat ze zowel elektriciteit als warmte produceren. Dit betekent dat je niet alleen groene stroom kan genereren, maar ze ook in je warmtebehoeften kunnen voorzien. Door zonlicht te benutten voor zowel elektriciteitsproductie als het verwarmen van water, bieden PVT zonnepanelen een hogere totale energieopbrengst dan afzonderlijke PV- en thermische systemen. Dit resulteert in een efficiëntere en kosteneffectieve oplossing voor duurzame energie.

Een ander voordeel van PVT zonnepanelen is de ruimtebesparing. Doordat ze elektriciteit en warmte combineren, is er minder dakoppervlakte nodig in vergelijking met het installeren van afzonderlijke PV- en thermische systemen. Dit is vooral gunstig voor huiseigenaren met beperkte ruimte op hun dak. PVT panelen maken optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en maximaliseren de duurzame energieopwekking. Hierdoor kunnen meer huiseigenaren profiteren van zonne-energie, zelfs als ze geen grote dakoppervlakte hebben.

PVT zonnepanelen zijn goed voor jouw portemonnee

Naast het leveren van duurzame energie, bieden PVT zonnepanelen ook financiële voordelen. Ze kunnen traditionele energiebronnen zoals gas- of elektrische verwarmingssystemen vervangen, waardoor je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet en bespaart op je energierekening. Bovendien kan je in sommige gevallen profiteren van subsidies of belastingvoordelen voor duurzame energieopwekking. Dit maakt de investering in PVT zonnepanelen niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven