Waarom kiezen voor Van der vurst?

Ventilatiesysteem reinigen: waarom is het belangrijk?

Het belang van isolatie is niet te onderschatten. Door te voorkomen dat warmte wegglipt langs daken, vloeren, ramen en muren verbruik je minder energie. Dat is goed voor jouw portemonnee en voor de planeet! Maar jouw woning volledig luchtdicht maken is geen goed idee. Laat daarom een ventilatiesysteem plaatsen. Hiermee voorkom je schimmels en geurtjes én adem je altijd gezonde lucht in.

Het onderhoud van een ventilatiesysteem is belangrijk

Uit onderzoek blijkt dat het rendement van een mechanische ventilatie in een woning binnen de twee jaar daalt naar 50%. Door de hoeveelheid stof die in de kanalen en de afzuigunit van het ventilatiesysteem blijft zitten, gaat het rendement snel achteruit. Met als gevolg dat bacteriën en ziektekiemen in huis verspreid worden.

Laat daarom jouw ventilatiesysteem op tijd reinigen. Zo geniet je tevens van:

  • Minder energiekosten;
  • Minder geluidslast;
  • Minder stof in huis;
  • Minder gezondheidsklachten;
  • Betere luchtkwaliteit.

Om iedere dag gezonde lucht in te ademen is het belangrijk dat je om de drie à vijf jaar een onderhoud inplant voor jouw ventilatiesysteem.

ventilatiesysteem reinigen

Kan je de klus zelf klaren?

Ben je een handige Harry en wil je voor deze onderhoudsklus graag zelf de handen uit de mouwen steken? Dat kan, of toch deels. Er zijn enkele onderhoudswerken die je zelf kan uitvoeren zoals de reiniging van de toevoeropeningen, de ventielen en de filters. Maar om de ventilatiekanalen grondig schoon te maken, schakel je best de hulp van een vakman in. 

Meer weten over ‘ventilatiesysteem reinigen’? 

Wil je graag nog meer informatie over een ventilatiesysteem reinigen? Ben je op zoek naar een vakman om deze klus te klaren? Reken dan op Van der Vurst, wij zijn dé expert in ventilatie. Contacteer ons via 053/39.53.39 of via het contactformulier! We helpen je snel verder.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven