Ventilatiesysteem reinigen: waarom is het belangrijk?

Ventilatiesysteem reinigen: waarom is het belangrijk?

Het belang van isolatie is niet te onderschatten. Door te voorkomen dat warmte wegglipt langs daken, vloeren, ramen en muren verbruikt u minder energie. Dat is goed voor uw portemonnee en voor de planeet! Maar uw woning volledig luchtdicht maken is geen goed idee. Laat daarom een ventilatiesysteem plaatsen. Hiermee voorkomt u schimmels en geurtjes én ademt u altijd gezonde lucht in.

Het onderhoud van een ventilatiesysteem is belangrijk

Uit onderzoek blijkt dat het rendement van een mechanische ventilatie in een woning binnen de twee jaar daalt naar 50%. Door de hoeveelheid stof die in de kanalen en de afzuigunit van het ventilatiesysteem blijft zitten, gaat het rendement snel achteruit. Met als gevolg dat bacteriën en ziektekiemen in huis verspreid worden.

Laat daarom uw ventilatiesysteem op tijd reinigen. Zo geniet u tevens van:

  • Minder energiekosten;
  • Minder geluidslast;
  • Minder stof in huis;
  • Minder gezondheidsklachten;
  • Betere luchtkwaliteit.

Om iedere dag gezonde lucht in te ademen is het belangrijk dat u om de drie à vijf jaar een onderhoud inplant voor uw ventilatiesysteem.

ventilatiesysteem reinigen

Kan u de klus zelf klaren?

Bent u een handige Harry en wilt u voor deze onderhoudsklus graag zelf de handen uit de mouwen steken? Dat kan, of toch deels. Er zijn enkele onderhoudswerken die u zelf kan uitvoeren zoals de reiniging van de toevoeropeningen, de ventielen en de filters. Maar om de ventilatiekanalen grondig schoon te maken, schakelt u best de hulp van een vakman in. 

Meer weten over ‘ventilatiesysteem reinigen’?

Wilt u graag nog meer informatie over een ventilatiesysteem reinigen? Bent u op zoek naar een vakman om deze klus te klaren? Reken dan op Van der Vurst, wij zijn dé expert in ventilatie. Contacteer ons via 053/39.53.39 of via het contactformulier! We helpen u snel verder.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail