Waarom kiezen voor Van der vurst?

Wat is de verwarming van de toekomst?

Sinds 2006 worden de energie-eisen voor woningen steeds strenger. Zo kijkt men steeds meer naar hernieuwbare energiebronnen voor de toekomst. Gas- en mazoutketels worden steeds vaker door andere, meer duurzame systemen vervangen. Maar hoe ziet de verwarming van de toekomst er precies uit? Waar dien je op te letten bij de bouw van een nieuwbouwwoning of het renoveren van je huidige woning?

Isolatie als basis

Wil je klaar zijn voor de toekomst? Ga dan voor een BEN-woning. Deze afkorting staat voor bijna-energieneutrale woning. De basis hiervan is goede isolatie. Zo zorg je er namelijk voor dat warmte in de wintermaanden zo lang mogelijk wordt vastgehouden en dat je huis minder snel opwarmt in de zomer. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort, maar zal ook je verwarming ontlasten. Een goede isolatie van de woning zal daarom ook in de toekomst een belangrijk aspect blijven.

Verwarming van de toekomst

Naast isolatie is uiteraard ook de verwarmingsbron van belang. Zo zal de warmtepomp de komende jaren meer en meer terrein winnen. Dit systeem haalt gratis warmte-energie uit de lucht, het water of de aardbodem en gebruikt dit om je woning en je sanitair water te verwarmen. Dit in combinatie met vloerverwarming. De warmtepomp koppel je vervolgens aan zonnepanelen zodat deze werkt op groene energie die je zelf produceert.

Slimme thermostaten

In de toekomst zullen woningen daarnaast ook slimmer worden. Dankzij de ontwikkelingen op vlak van digitalisatie en Internet of Things (IoT) zal je woning zelf kunnen bepalen wanneer en hoe de verschillende ruimtes het best verwarmd worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Doordat slimme thermostaten zelflerend zijn, leren ze jouw gewoontes en behoeftes kennen en spelen ze hier automatisch op in. 

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven