Waarom kiezen voor Van der vurst?

Wat als ik mijn verwarmingsketel niet laat onderhouden?

Heb je het jaarlijks onderhoud van jouw verwarmings- of gasketel nog niet laten uitvoeren? Zorg dan dat je dit binnenkort laat doen. Want alhoewel je de verwarming op dit moment waarschijnlijk nog niet nodig hebt, is het wel aan te raden dit voor het najaar te doen. Zo kom je niet onverwachts in de kou te staan. Dit is echter niet de enige reden! Jouw verwarmingsketel onderhouden is namelijk verplicht. Maar wat zijn precies de gevolgen als je dit niet doet?

Waarom is jouw verwarmingsketel onderhouden nodig?

In een eerdere blog hebben we al aangegeven hoe een onderhoud in zijn werk gaat en dat dit verplicht wordt door de overheid. Toch zou een Belg geen Belg zijn als hij niet aan deze regelgeving probeert te ontsnappen. Het lijkt financieel interessant omdat een onderhoud geld kost, maar het is verre van een goed idee.

Om te beginnen vermindert onderhoud het risico op storingen en pannes. Dit kan zelfs levens redden! Er bestaat namelijk kans op een CO-vergiftiging bij slecht onderhouden verwarmingsketels. 

Daarnaast verbruikt jouw ketel ook minder energie als deze regelmatig wordt onderhouden. Ten slotte is er ook nog het verzekeringsaspect. In geval van brand zal de verzekering nagaan of je wel een controle hebt laten uitvoeren. Is dit niet zo, dan zal de tussenkomst van jouw verzekeringsmaatschappij een pak minder bedragen.

Hoe vaak is het onderhoud nodig?

Bovenstaande risico’s zal je uiteraard niet willen lopen. Maar hoe vaak dient een verwarmingsketel onderhouden te worden? Eigenlijk is de regel vrij eenvoudig:

  • Centrale ketels of toestellen op stookolie (mazout) of vaste brandstof (hout, pellets, steenkool, …) moeten jaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen.
  • Voor centrale ketels of toestellen op gas (aardgas, butaan, propaan) moet dit tweejaarlijks gebeuren.

Dit geldt overigens alleen voor ketels met een vermogen vanaf 20 kilowatt (kW). Voor ketels met een minder vermogen is onderhoud niet verplicht, maar het wordt wel sterk aangeraden.

Laat jouw ketel onderhouden door een vakman

Wil je meer informatie of jouw ketel door ons laten onderhouden? Neem dan contact met ons op via ons onderhoudsformulier. Zo ben je altijd verzekerd van een goed onderhouden verwarmingsketel.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven