De voordelen van een vloerconvector

De voordelen van een vloerconvector

Heeft u gekozen voor een strak interieur? Dan bent u vast geen fan van opvallende radiatoren die meteen in het oog springen. U kan ervoor kiezen om vloerverwarming te plaatsen, maar als u op zoek bent naar een goedkoper alternatief dan is een vloerconvector de ideale oplossing voor u.

Wat is een vloerconvector?

Vloerconvectoren zijn ideaal voor wie niet houdt van radiatoren die zichtbaar onder ramen of aan de muren hangen. Een convector wordt in de vloer gebouwd waardoor u enkel een stijlvol rooster ziet.

Maar hoe werkt een vloerconvector juist? Een vloerconvector is een indirecte vorm van verwarming. De convector zuigt koude lucht aan en gaat die vervolgens verwarmen. De warme lucht stijgt tot aan het plafond, koelt af en zakt dan weer naar beneden. Het proces begint daarna gewoon opnieuw.

vloerconvector

De voordelen van vloerconvectoren

Naast de fraaie uitstraling heeft convector verwarming nog heel wat te bieden. Wist u dat een convector de ruimte sneller op temperatuur krijgt dan een radiator? Daarnaast draagt u ook uw steentje bij aan de natuur, want vloerconvectoren zijn energiezuinig. Convectoren gebruiken maar liefst 10% minder energie dan radiatoren. Ook zal een vloerconvector nooit onnodig gaan verwarmen. Ze reageren bijvoorbeeld meteen op invallend zonlicht.

Heeft u kleine kinderen in huis, dan heeft u nog een extra reden om te kiezen voor vloerconvectoren. In vergelijking met een radiator heeft een vloerconvector een veel lagere aanraaktemperatuur. U hoeft zich dus geen zorgen wanneer uw kinderen per ongeluk hun handen op het rooster zetten. Ze kunnen zich niet verbranden.

And last but not least: convectoren verwarmen de ruimte gelijkmatig terwijl de warmte van een radiator eerder lokaal is. Bovendien is het veel goedkoper dan vloerverwarming.  

Meer weten?

Bent u op zoek naar een vakman om een vloerconvector te plaatsen? Of wilt u er graag nog meer over weten? Schakel dan de hulp in van Van der Vurst. Wij helpen u graag verder. Contacteer ons via 053/39.53.39 of via ons contactformulier.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail