Waarom kiezen voor Van der vurst?

De voordelen van een vloerconvector

Heb je gekozen voor een strak interieur? Dan ben je vast geen fan van opvallende radiatoren die meteen in het oog springen. Je kan ervoor kiezen om vloerverwarming te plaatsen, maar als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief dan is een vloerconvector de ideale oplossing voor jou.

Wat is een vloerconvector?

Vloerconvectoren zijn ideaal voor wie niet houdt van radiatoren die zichtbaar onder ramen of aan de muren hangen. Een convector wordt in de vloer gebouwd waardoor je enkel een stijlvol rooster ziet.

Maar hoe werkt een vloerconvector juist? Een vloerconvector is een indirecte vorm van verwarming. De convector zuigt koude lucht aan en gaat die vervolgens verwarmen. De warme lucht stijgt tot aan het plafond, koelt af en zakt dan weer naar beneden. Het proces begint daarna gewoon opnieuw.

vloerconvector

De voordelen van vloerconvectoren 

Naast de fraaie uitstraling heeft convector verwarming nog heel wat te bieden. Wist je dat een convector de ruimte sneller op temperatuur krijgt dan een radiator? Daarnaast draag je ook jouw steentje bij aan de natuur, want vloerconvectoren zijn energiezuinig. Convectoren gebruiken maar liefst 10% minder energie dan radiatoren. Ook zal een vloerconvector nooit onnodig gaan verwarmen. Ze reageren bijvoorbeeld meteen op invallend zonlicht.

Heb je kleine kinderen in huis, dan heb je nog een extra reden om te kiezen voor vloerconvectoren. In vergelijking met een radiator heeft een vloerconvector een veel lagere aanraaktemperatuur. Je hoeft je dus geen zorgen te maken wanneer jouw kinderen per ongeluk hun handen op het rooster zetten. Ze kunnen zich niet verbranden.

And last but not least: convectoren verwarmen de ruimte gelijkmatig terwijl de warmte van een radiator eerder lokaal is. Bovendien is het veel goedkoper dan vloerverwarming.  

Meer weten?

Ben je op zoek naar een vakman om een vloerconvector te plaatsen? Of wil je er graag nog meer over weten? Schakel dan de hulp in van Van der Vurst. Wij helpen je graag verder. Contacteer ons via 053/39.53.39 of via ons contactformulier.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven