Vloerverwarming leggen: zelf doen of vakman inschakelen?

Vloerverwarming leggen: zelf doen of vakman inschakelen?

Met vloerverwarming heeft u het altijd lekker warm terwijl u minder energie verbruikt. Daarnaast bespaart u plaats, verlaagt u uw stookkosten en spaart u het milieu. Vloerverwarming leggen biedt u heel wat voordelen.

Elektrische vloerverwarming vs. hydraulische vloerverwarming

Er bestaan twee soorten vloerverwarming: warm water vloerverwarming, ook wel hydraulische vloerverwarming genoemd, en elektrische vloerververwarming. Bij elektrische vloerverwarming worden elementen onder de vloer geplaatst die opgewarmd worden door elektriciteit. De warmte wordt vervolgens afgegeven aan de bovenliggende vloer. De ruimte zal op zijn beurt verwarmd worden door de warmte afgifte van de vloer. Dit type vloerverwarming wordt voornamelijk gebruikt in kleinere ruimtes en is zeer geschikt voor de badkamer.

Hydraulische vloerverwarming werkt op een andere manier dan elektrische vloerverwarming en zit complexer in elkaar. Bij dit systeem stroomt warm water door de leidingen en wordt koud water afgevoerd. De warmte van het water die door de buizen loopt verhoogt de temperatuur in de ruimte.

vloerverwarming leggen

Vloerverwarming zelf leggen

Is zelf vloerverwarming leggen gemakkelijk? Dat hangt af van uw handigheid en uw ervaring. Ook de ruimte speelt een belangrijke rol. In een kleine ruimte zoals een keuken of badkamer, is het vaak eenvoudiger om vloerverwarming aan te leggen dan in een grote ruimte, zoals een slaapkamer of een woonkamer.

Beslist u om zelf de handen uit de mouwen te steken, dan zijn er enkele zaken waarmee u rekening moet houden:

  • Het type vloer
  • Zorg voor een goede temperatuurregeling: het hoeft niet in elke kamer even warm te zijn
  • Ga energieverspilling tegen en schakel uw warmtepomp uit in de zomer

Ook moet u voldoende uitzetvoegen voorzien om scheuren in de vloer te voorkomen.

Laat uw vloerverwarming leggen door Van der Vurst

Bent u niet zo handig, heeft u geen tijd of is het fysiek te zwaar voor u? Reken dan op Van der Vurst, wij zijn dé expert in vloerverwarming. Contacteer ons via het telefoonnummer 053/39.53.39 of via het contactformulier! We helpen u snel verder.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail