Waarom kiezen voor Van der vurst?

Vloerverwarming leggen: zelf doen of vakman inschakelen?

Met vloerverwarming heb je het altijd lekker warm terwijl je minder energie verbruikt. Daarnaast bespaar je plaats, verlaag je jouw stookkosten en spaar je het milieu. Vloerverwarming leggen biedt je heel wat voordelen.

Elektrische vloerverwarming vs. hydraulische vloerverwarming

Er bestaan twee soorten vloerverwarming: warm water vloerverwarming, ook wel hydraulische vloerverwarming genoemd, en elektrische vloerververwarming. Bij elektrische vloerverwarming worden elementen onder de vloer geplaatst die opgewarmd worden door elektriciteit. De warmte wordt vervolgens afgegeven aan de bovenliggende vloer. De ruimte zal op zijn beurt verwarmd worden door de warmte afgifte van de vloer. Dit type vloerverwarming wordt voornamelijk gebruikt in kleinere ruimtes en is zeer geschikt voor de badkamer.

Hydraulische vloerverwarming werkt op een andere manier dan elektrische vloerverwarming en zit complexer in elkaar. Bij dit systeem stroomt warm water door de leidingen en wordt koud water afgevoerd. De warmte van het water die door de buizen loopt verhoogt de temperatuur in de ruimte.

vloerverwarming leggen

Vloerverwarming zelf leggen 

Is zelf vloerverwarming leggen gemakkelijk? Dat hangt af van jouw handigheid en ervaring. Ook de ruimte speelt een belangrijke rol. In een kleine ruimte zoals een keuken of badkamer, is het vaak eenvoudiger om vloerverwarming aan te leggen dan in een grote ruimte, zoals een slaapkamer of een woonkamer.

Beslis je om zelf de handen uit de mouwen te steken, dan zijn er enkele zaken waarmee je rekening moet houden:

  • Het type vloer
  • Zorg voor een goede temperatuurregeling: het hoeft niet in elke kamer even warm te zijn
  • Ga energieverspilling tegen en schakel jouw warmtepomp uit in de zomer

Ook moet je voldoende uitzetvoegen voorzien om scheuren in de vloer te voorkomen.

Laat jouw vloerverwarming leggen door Van der Vurst

Ben je niet zo handig, heb je geen tijd of is het fysiek te zwaar voor jou? Reken dan op Van der Vurst, wij zijn dé expert in vloerverwarming. Contacteer ons via het telefoonnummer 053/39.53.39 of via het contactformulier! We helpen je snel verder.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven