Waarom kiezen voor Van der vurst?

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Misschien heb je al eens gehoord van een warmtepomp of een warmtepompboiler. Maar wat zijn de voordelen van een warmtepomp en hoe werkt dit nu eigenlijk? De werking ervan lijkt ingewikkeld, maar het valt best mee. Voor een warmtepomp heb je twee delen nodig. Een gedeelte dat buiten warmte opvangt of loslaat en een gedeelte dat hetzelfde doet binnen in jouw woning (bv vloerverwarming). Tussen deze delen zit de warmtepomp. De warmtepomp zorgt er in de winter voor dat er warmte van buiten jouw woning wordt gebruikt om jouw woning te verwarmen. In de zomer gebeurt juist het tegenovergestelde. Dan zorgt de warmtepomp ervoor dat warmte van binnen jouw woning naar buiten wordt getransporteerd.

Concrete voordelen van een warmtepomp

Het grote voordeel van een warmtepomp is dat deze gebruik maakt van natuurlijke energie. Warmte wordt namelijk aangeleverd via bv. buitenlucht. Alleen de compressor van de pomp verbruikt elektriciteit. Dit scheelt een hoop kosten op jouw energiefactuur. Een warmtepomp is dus een zeer interessante investering, zeker met de stijgende energiekosten in het vooruitzicht.

Maar er zijn zeker nog een aantal andere voordelen:

  • Minder CO2-uitstoot
  • Milieuvriendelijke opwarming van sanitair water
  • Door een warmtepomp te installeren verbetert het energielabel van jouw huis
  • Met een warmtepomp kan je op een zeer efficiënte manier warmte genereren, namelijk drie tot vier keer efficiënter dan de warmte die je uit gas haalt. Of met andere woorden: voor dezelfde hoeveelheid gas, genereer je met een warmtepomp drie tot vier keer meer warmte.
  • Warmtepompen zijn enorm duurzaam. Ze gaan gemakkelijk meer dan 20 jaar mee.
  • Perfect aan te sluiten op zonnepanelenaircosystemen en vloerverwarming.

Zoals je hierboven kan zien, is een warmtepomp prima aan te sluiten op zonnepanelen. Dit verhoogt het rendement van jouw installatie nog meer! Daarnaast zijn warmtepompen zeer onderhoudsvriendelijk, maar jammer genoeg niet onderhoudsvrij. Waarom het periodiek onderhoud van een warmtepomp belangrijk is ontdek je hier.

voordelen warmtepomp

Welke soorten waterpompen bestaan er?

Je kan kiezen uit o.a. een lucht-water warmtepomp, een all-electric warmtepomp of een geothermische warmtepomp. De laatstgenoemde haalt zijn warmte diep uit de bodem. Hier is de temperatuur constant, ook in de winter. Welk systeem het best bij je past, hangt natuurlijk af van jouw woonsituatie. Wij denken dan ook graag met je mee! Zo kunnen we samen met jou bepalen wat voor jou de juiste keuze is. Daarnaast kunnen we ook bepalen wat jouw persoonlijke voordelen zijn bij het aanschaffen van een warmtepomp.

Wil je graag meer informatie over welke het meest geschikt is? Of ben je benieuwd naar de prijzen? Neem dan snel contact op met ons.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven