Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Het water dat dagdagelijks bij u uit de kraan stroomt, wordt uit de grond gehaald. Als er veel kalk in de bodem zit, komt dit dus ook in uw leidingwater terecht. Hierdoor ontstaat er onder meer kalkaanslag op uw tegels en in uw apparaten. Zoekt u naar een oplossing voor dit probleem? Dan kan u investeren in een waterontharder. Wij zetten de voordelen van dit toestel voor u op een rijtje.

Sneller en gemakkelijker schoonmaken

Kalkvrij leidingwater betekent een badkamer zonder kalkaanslag. Dankzij een waterverzachter verstoppen uw warmwaterkranen niet meer, kan u gemakkelijker poetsen en glanzen uw badkamertegels weer als nieuw. U bespaart bovendien ook op schoonmaakmiddelen.

Smakelijk eten en drinken

U merkt het verschil ook aan tafel. Serveer er de lekkerste gerechten op glanzend servies en uw beste wijnen in kraakheldere glazen. Drink als dessert een heerlijk kopje koffie of thee. De afwas laat u graag over aan uw vaatwasser, want deze laat geen doffe kalklaag meer achter op uw servies. 

Streelzacht wasgoed

Dankzij zacht water is uw wasgoed na één wasbeurt proper en hoeft u zelfs niet zoveel wasmiddel te gebruiken. U hebt langer plezier van uw kleding, lakens en handdoeken nu ze lekker zacht aanvoelen en hun vezels soepel blijven. 

Een dalende energierekening 

Een boiler functioneert optimaal wanneer hij niet gehinderd wordt door kalksteen. Het aanschaffen van een waterverzachter kan daarom een mooie energiebesparing opleveren. Daarnaast zullen ook andere apparaten – zoals uw wasmachine – niet langer aangetast worden door kalk. Dit betekent dat deze als nieuw blijven functioneren en minder stroom verbruiken. Zo verdient u uw investering in een mum van tijd terug.

Meer voordelen van een waterontharder

Bent u benieuwd naar de voordelen van een waterontharder in uw specifieke situatie? Of wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail