Waarom kiezen voor Van der vurst?

Heeft het plaatsen van zonnepanelen nog voordelen?

Kort gezegd: ja! Zonnepanelen leveren zeker nog heel veel voordelen op. Mede door de verhoging van de prijs voor elektriciteit in 2022 zullen deze nog meer worden verkocht. Zeker als je weet dat je jouw investering ongeveer binnen de 10 jaar terugverdient, ook met de nieuwe nettarieven.

Wat zijn de concrete voordelen?

De verhoging van de elektriciteitsprijs is op zich al een zeer goede reden om zonnepanelen aan te schaffen. Met zonnepanelen produceer je namelijk gratis energie. Maar er is wel een keerzijde aan de medaille. Door de invoering van de digitale meter duurt de terugverdientijd langer. Toch verdien je op termijn jouw investering sowieso volledig terug.

Zonnepanelen zijn dus ook in 2022 nog erg interessant en wel dankzij volgende voordelen:

  • Goed voor de natuur! Zonnestralen worden door jouw zonnepanelen omgezet in energie. Dit gebeurt zonder uitstoot van CO2 of andere broeikasgassen. De aanschaf hiervan is daarom ook zeker een investering in een beter milieu.

  • Meerwaarde voor jouw huis. Het plaatsen van zonnepanelen zal ook de waarde van jouw huis verhogen. Kopers zijn bereid om meer geld te betalen voor een huis met zonnepanelen.

  • Minimaal onderhoud. Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig, de kosten van het onderhoud blijven daarom laag.

  • Levensduur. De meeste zonnepanelen gaan lang mee, minstens 25 jaar. De laatste jaren is daarnaast ook het rendement verbeterd. Hierdoor wekken ze nog meer energie op als voorheen.

  • Makkelijk te plaatsen. Het plaatsen van zonnepanelen is doorgaans vrij eenvoudig en vergt over het algemeen niet langer dan een dag tijd.

  • Betaalbaar. Zonnepanelen zijn nooit goedkoper geweest dan nu én de kwaliteit wordt steeds beter. Zonnepanelen zijn betaalbaar voor iedereen.

  • Onafhankelijk op vlak van energie. Door de opgewekte energie te verbruiken kan je tot 40% onafhankelijk zijn van het net en zo ook van de schommelende energieprijzen. Heb je een thuisbatterij, dan kan dit oplopen tot 75%. Bijgevolg zal jouw energiefactuur dus fors dalen.

  • Premie van de overheid. Kies je ervoor om zonnepanelen te installeren dan kom je mogelijks in aanmerking voor een premie van de Vlaamse overheid. Deze kan oplopen tot €1.500. Gevolg: de terugverdientijd wordt een stuk korter.

  • 6% in plaats van 21% btw. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je slechts 6% btw in plaats van 21%. En dat zowel voor de installatie van de zonnepanelen als voor de plaatsing ervan.
Voordelen zonnepanelen

Meer weten over de voordelen van zonnepanelen?

Heb je graag nog wat meer informatie over de voordelen van zonnepanelen? Of twijfel je nog of zonnepanelen voor jou nog interessant zijn in 2022? Neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal. Wij geven je graag advies op maat van jouw specifieke situatie.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven