Alles wat u moet weten over een VRF-systeem

Alles wat u moet weten over een VRF-systeem

Op zoek naar een manier om een grote ruimte of meerdere ruimtes tegelijk te verwarmen of te koelen? Dan is een VRF-systeem de perfecte oplossing voor u. Alle voordelen en mogelijkheden van dit klimaatsysteem ontdekt u in deze blog.

Wat is een VRF-systeem?

VRF staat voor Variable Refrigerant. Of met andere woorden: VRF is een klimaatsysteem dat kan koelen en verwarmen op hetzelfde moment. Klinkt VRF u niet bekend in de oren? Misschien doet VRV wel een belletje rinkelen. Daikin noemt het klimaatsysteem namelijk al 30 jaar zo.

Een VRF-systeem (of VRV-systeem) bestaat uit één buitenunit en één leidingencircuit dat vertakt wordt naar meerdere binnenunits. Per binnenunit kan u kiezen of u deze ruimte wilt koelen of verwarmen. Dit maakt een VRF-systeem heel interessant voor grote bedrijven zoals kantoorgebouwen, ziekenhuizen, hotels of restaurants. In  een groot gebouw moet het niet in elke ruimte even warm of even koud zijn. Met een VRF-systeem kan u dit perfect regelen. Is een VRF-systeem dan enkel geschikt voor grote bedrijven? Nee, ook grote privéwoningen kunnen baat hebben bij een VRF.

VRF-systeem

Wat zijn de voordelen?

Het grote voordeel van dit klimaatsysteem is dat het enorm energiezuinig is. Een VRF haalt namelijk 75% van de energie uit de buitenlucht en 25% uit elektriciteit. Er wordt dus geen gas of andere energiebron gebruikt. Bovendien zorgt dit klimaatsysteem ervoor dat het energielabel van uw pand 1 tot 2 stappen stijgt. Hierdoor stijgt uw vastgoed in waarde en zal u het ook sneller kunnen verkopen als dat nodig is.

En misschien wel het grootste voordeel van allemaal: een goed binnenklimaat verhoogt de productiviteit en zorgt ervoor dat u minder snel ziek wordt. Bovendien geniet u niet alleen de hele dag door van de perfecte temperatuur, het systeem zorgt er ook voor dat u altijd verse lucht inademt. Een VRF heeft dus een positieve impact op uw gezondheid.

Meer weten?

Bent u op zoek naar een vakman om een VRF-systeem te plaatsen? Of wilt u er graag nog meer over weten? Schakel dan de hulp in van Van der Vurst. Wij staan u graag bij met raad en daad. Contacteer ons via 053/39.53.39 of via ons contactformulier.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail