Waarom is een goed ventilatiesysteem zo belangrijk voor uw huis?

Waarom is een goed ventilatiesysteem zo belangrijk voor uw huis?

Huizen en gebouwen worden steeds beter geïsoleerd. Dit is goed voor het milieu en de portemonnee omdat we hierdoor minder energie verspillen. Maar dit betekent wel dat u extra aandacht moet besteden aan een goed ventilatiesysteem in huis! Ventilatie is namelijk ook erg belangrijk voor uw gezondheid! En wist u dat een goed systeem ook nog eens extra voordeel oplevert?

Ventilatie zorgt voor een gezonde omgeving

Misschien heeft u het weleens gehad, u komt binnen in een ruimte en het ruikt er muf. Het eerste wat u dan doet is het raam openzetten om frisse lucht binnen te laten. Deze geurtjes zijn meestal het gevolg van zweten, uitademen etc. De slechte luchtkwaliteit kan zorgen voor allerlei gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en benauwdheid. Vooral vocht in huis kan erg slecht zijn voor uw gezondheid. Door een te vochtige lucht kunnen er schadelijke schimmels ontstaan. Deze ontstaan omdat het vocht niet weg kan en condenseert op ramen, muren en plafonds. Dit gebeurt ook bijvoorbeeld wanneer u net een douche hebt genomen. Doordat dit vocht op de muur blijft staan, krijgen schimmels de kans om te groeien. Ventilatie zorgt ervoor dat deze vochtige lucht wordt afgevoerd en gezonde frisse lucht wordt aangevoerd.

Extra voordeel door goed te ventileren

Wat veel mensen niet weten is dat goede ventilatie ook nog eens extra voordeel meebrengt voor de portemonnee. Vochtige en vervuilde lucht is namelijk moeilijker te verwarmen dan droge en schone lucht. Dit betekent dat een goed ventilatiesysteem ervoor zorgt dat u minder energiekosten hebt!

Hoe zorg ik voor een goede ventilatie in huis?

Ventileren kan op verschillende manieren. Door in de morgen uw ramen bijvoorbeeld een kwartier open te laten staan heeft u snel weer frisse en schone lucht in huis. Maar dit is in de meeste gevallen niet voldoende! Het is belangrijk om te zorgen voor constante aanvoer van schone lucht. U kunt natuurlijk niet altijd uw ramen en deuren openzetten voor wat frisse lucht. Daarom is het belangrijk dat u kiest voor een goed en geschikt ventilatiesysteem.

Er zijn verschillende soorten ventilatiesystemen. Welk soort het meest geschikt voor u is hangt af van een aantal zaken. Zo zal er gekeken worden naar hoe groot en wat voor type woning u heeft. Wilt u meer weten over welke type ventilatiesysteem bij uw situatie past? Of wilt u weten of uw ventilatie nog optimaler kan? Neem dan gerust contact met ons op! Wij bieden ventilatiesystemen van topmerken zoals Renson en Ubbink. Wij vinden samen met u de passende oplossing!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail