Waarom kiezen voor Van der vurst?

Alles over de waterdruk van jouw cv-ketel

De juiste waterdruk in je cv-ketel is van groot belang voor het goed functioneren van je verwarming en warmwatervoorziening. Deze mag niet te laag zijn, maar ook zeker niet te hoog. Hoeveel bar een cv-ketel nodig heeft is in principe voor elke ketel hetzelfde. 

Waarom is de waterdruk zo belangrijk?

Een cv-ketel heeft voldoende druk nodig om (goed) te kunnen functioneren. Wanneer dit niet het geval is en de druk te laag is, kan het zijn dat je radiator niet warm wordt of er geen warm water meer uit de kraan komt. Bij een te hoge druk kan er warm water ontsnappen uit je cv-installatie via het overdrukventiel. In het ergste geval springen de leidingen waardoor de hele cv-installatie leegloopt en kan er aanzienlijke waterschade ontstaan.

Wat is de ideale druk?

Wanneer je weet wat de gevolgen kunnen zijn is het dus best om de waterdruk periodiek te controleren en deze daar waar nodig bij te sturen. De werkdruk van een cv-ketel ligt tussen de 1,2 en 2,0 bar. Het advies is echter om de druk tussen de 1,5 en 2,0 bar te houden. Dit kan je controleren op de drukmeter. Vaak kan je deze herkennen aan de zwarte wijzer of op het digitale scherm van je cv-ketel. Op het display zie je meteen of de druk niet te hoog of te laag is en binnen het bereik van 1,5 tot 2,0 bar zit. Wanneer deze 1,5 bar of lager aangeeft dan dien je de cv-ketel bij te vullen. 

Wat te doen bij een snelle daling van de waterdruk van jouw cv-ketel

Heb je van de ene op de andere dag een veel te lage waterdruk in je cv-ketel? En blijft deze ook snel dalen wanneer je deze bijvult? Reken dan op Van der Vurst, jouw erkende loodgieter in West- en Oost-Vlaanderen, om jouw cv-probleem snel te herstellen. Met jaren ervaring op de teller helpen we je snel uit de nood. Neem contact met ons op.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven