Waarom kiezen voor Van der vurst?

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Vloerverwarming is voor veel woningen een uitkomst. Er zijn geen zichtbare radiatoren meer nodig, aansluiten is eenvoudig en je bent altijd voorzien van warme voeten. De gelijkmatig verdeelde warmte zorgt niet alleen voor comfort, maar ook voor de nodige energiebesparing. Maar welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Waar moet je op letten?

Bij de aankoop van vloerverwarming dien je vooral in gedachten te houden dat een vloer die je direct op de ondervloer lijmt het meest geschikt is. Door de directe aansluiting ontstaat geen extra isolerende laag tussen de ondervloer en de gelegde vloer, wat voor een optimale werking van de vloerverwarming zorgt. De warmteweerstand geeft verder aan hoe goed een bepaald materiaal warmte geleidt. Vloeren met een lage warmteweerstand geven warmte makkelijk door. Deze zijn dus zeer geschikt om te gebruiken.

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

In principe kan je vloerverwarming op heel veel vloeren toepassen. De meest populaire lijsten we hieronder voor je op.

Parket

Vloerverwarming is over het algemeen goed met parket te combineren. Omdat parket van nature vrij koud aanvoelt is het juist prettig om te werken met vloerverwarming. Let er wel op dat je geen vocht- of droogtegevoelige houtsoorten zoals Essen, Beuken, Robijn en Maple gebruikt. Eiken en Merbau zijn wel geschikt.

Laminaat

Voor laminaatvloeren geldt in principe hetzelfde als voor houten vloeren. Het natuurproduct kan door warmte gaan uitzetten of juist krimpen. Hoeveel warmte het laminaat doorlaat is ook bepalend. De ondervloer is hierbij belangrijk, deze moet geschikt zijn voor vloerverwarming. Informeer daarom altijd of het type laminaat en de ondervloer die je voor ogen hebt geschikt is.

Natuursteen en betonvloeren

Omdat natuursteen rechtstreeks uit de natuur komt is geen enkele kleur of structuur hetzelfde. Dit exclusieve materiaal is bijzonder geschikt om te combineren met vloerverwarming. Natuursteen neemt de warmte goed op en geeft deze langzaam af. Dit laatste geldt ook voor betonvloeren.

(Keramische) tegels

Gelijmde tegels zijn een prima combinatie met vloerverwarming. Door de ideale warmteoverdracht kan je profiteren van een duurzame en energiezuinige vloer. Bovendien is het materiaal in vele soorten en maten verkrijgbaar. Zo vind je altijd iets dat bij jouw woning past.

Tapijt

Niet alle tapijten kunnen gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Sommige tapijtsoorten isoleren te goed waardoor de warmte in de vloer niet goed afgegeven wordt. Er bestaan een aantal uitzonderingen, meer bepaald de dunnere tapijtsoorten. Tapijtfabrikanten vermelden meestal op het product of de vloerbedekking geschikt is voor vloerverwarming.

Meer informatie en vrijblijvende offerte

Ben je na het lezen van bovenstaand artikel nieuwsgierig geworden naar het aankopen van een vloerverwarming? Neem dan contact met ons op. Wij laten je graag zien welke voordelen en welk rendement voor je persoonlijk van toepassing zijn. Met Van der Vurst weet je precies waar je aan toe bent!

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven