Zonneboiler

Waarom kiezen voor Van der vurst?

Besparen op je energierekening met een zonneboiler

Wil je besparen op je energiekosten? Of wil je gewoonweg jouw steentje bijdragen aan het milieu? Door het plaatsen van een zonneboiler kan je tot wel 70% aan energiekosten besparen op jouw sanitair warm waterverbruik en beperk je aanzienlijk je CO2 uitstoot.

4f02caf9c5

Hoe werkt een zonneboiler?

Met een zonneboiler kan je op een eenvoudige en milieuvriendelijke manier zonne-energie omzetten in warm water. Dit kan je vervolgens gebruiken voor huishoudelijke taken zoals koken, wassen, douchen, …, maar bijvoorbeeld ook voor de vloerverwarming of het verwarmen van een zwembad.

De zonneboiler bestaat uit 3 onderdelen: De zonnecollector wordt op het dak geplaatst en vangt het zonlicht op. Het zonlicht wordt geabsorbeerd en omgezet in warmte. Door de zonnecollector loopt een vloeistof die hierdoor opwarmt en zo het water in het voorraadvat verwarmt. Is er te weinig zon, waardoor het water nog te koud is, dan zal de naverwarming het water bijverwarmen tot de gewenste temperatuur.

Tijdens de zomermaanden zorgen zonneboilers meestal voor de volledige productie van warm water in huis. In de winter zal een combinatie gemaakt moeten worden met een traditionele boiler of met een warmtepomp.

Samen met laatstgenoemde ben je nog energievriendelijker en bespaar je nog meer geld op je energiefactuur.

Installateur zonneboilers in Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen

Als je een zonneboiler hebt, dan wil je hier natuurlijk zoveel mogelijk zonne-energie mee opwekken. Een zonneboiler werkt het beste wanneer deze goed wordt geplaatst. De zonnecollector op het dak moet zoveel mogelijk zonlicht opvangen.

Een zonneboiler zelf plaatsen doe je daarom beter niet. Je laat de klus best over aan een professionele installateur. Deze heeft de nodige kennis en ervaring om de zonneboiler op een correcte manier te plaatsen waardoor je verzekerd bent van een optimale werking en garantie. Laat de plaatsing van jouw zonneboiler daarom aan ons over. Wij zorgen ervoor dat je zonder zorgen dubbel zo hard kan genieten van de zonnewarmte.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven