Waarom kiezen voor Van der vurst?

Zuinig verwarmen, hoe doe je dat?


Zuinig verwarmen biedt alleen maar voordelen. Door minder gas te verbruiken stoot je minder CO2 uit, wat belangrijk is voor het klimaat. Daarnaast is iedere euro die je bespaart mooi meegenomen. Gelukkig is zuinig verwarmen iets wat iedereen kan. Met onze simpele tips en tricks kan je in een handomdraai flink besparen op jouw energiefactuur.

Tip 1: Zet jouw verwarming een graadje lager

Overdag is 20 graden een ideale kamertemperatuur. ’s Nachts zet je jouw verwarming best op 15 graden. Door jouw verwarming een graadje lager te zetten bespaar je tientallen euro’s per jaar.

Tip 2: Zuinig verwarmen met een slimme thermostaat

Zet je verwarming alleen aan wanneer je thuis bent. Als je een hele dag uit huis bent, hoeft de verwarming niet op te staan. Dan stel je best een temperatuur van 14 à 16 graden in. Maar het is wel fijn om in een lekker warm huis thuis te komen. Met een slimme thermostaat kan je de temperatuur in huis perfect regelen.

Tip 3: Zet een uur voor het slapengaan de verwarming op nachtstand

Door jouw verwarming een uur voordat je gaat slapen op 15 graden te zetten bespaar je enorm veel energie.

Tip 4: Verwarm de kamer waar je bent

Als je thuis bent breng je waarschijnlijk het meeste tijd in de woonkamer en in de keuken door. Verwarm dan ook enkel deze ruimtes. Door niet te stoken in de ruimtes waar je niet bent kan je heel eenvoudig besparen op jouw energiefactuur.

zuinig verwarmen

Tip 5: Installeer een zuinige verwarmingsinstallatie

Het is geen geheim dat oude stookinstallaties en verwarmingsketels een veel lager rendement hebben vergeleken met moderne ketels. Vervang je oude gasverwarming of elektrische verwarming dus door een hoogrendementsketel of warmtepomp. Je energiefactuur zal je dankbaar zijn.

Ben je op zoek naar een nieuw verwarmingssysteem? Laat je dan bijstaan door Van der Vurst.

Tip 6: Ventileren

Vochtige lucht wordt niet goed verwarmd. Daarom is het belangrijk dat je ook in de winter goed ventileert. Zet elke dag minstens een kwartier het raam open en schakel de verwarming tijdelijk uit.

Tip 7: Laat jouw verwarming regelmatig nakijken

En nog een laatste tip om zuinig te verwarmen: investeer in onderhoud. Verlucht jouw radiatoren regelmatig en laat je verwarmingsinstallatie tijdig onderhouden.

Meet weten over zuinig verwarmen?

Heeft jouw verwarmingsinstallatie nood aan een onderhoud? Of wil je graag nog meer weten over zuinig verwarmen? Schakel dan de hulp in van Van der Vurst. Wij staan je graag bij met raad en daad. Contacteer ons via 053/39.53.39 of via ons contactformulier.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven