Zuinig verwarmen, hoe doet u dat?

Zuinig verwarmen, hoe doet u dat?

Zuinig verwarmen biedt alleen maar voordelen. Door minder gas te verbruiken stoot u minder CO2 uit, wat belangrijk is voor het klimaat. Daarnaast is iedere euro die u bespaart mooi meegenomen. Gelukkig is zuinig verwarmen iets wat iedereen kan. Met onze simpele tips en tricks kan u in een handomdraai flink besparen op uw energiefactuur.

Tip 1: Zet uw verwarming een graadje lager

Overdag is 20 graden een ideale kamertemperatuur. ’s Nachts zet u uw verwarming best op 15 graden. Door uw verwarming een graadje lager te zetten bespaart u tientallen euro’s per jaar.

Tip 2: Zuinig verwarmen met een slimme thermostaat

Zet uw verwarming alleen aan wanneer u thuis bent. Als u een hele dag uit huis bent, hoeft de verwarming niet op te staan. Dan stelt u best een temperatuur van 14 à 16 graden in. Maar het is wel fijn om in een lekker warm huis thuis te komen. Met een slimme thermostaat kan u de temperatuur in huis perfect regelen.

Tip 3: Zet een uur voor het slapengaan de verwarming op nachtstand

Door uw verwarming een uur voordat u gaat slapen op 15 graden te zetten bespaart u enorm veel energie.

Tip 4: Verwarm de kamer waar u bent

Als u thuis bent brengt u waarschijnlijk het meeste tijd in de woonkamer en in de keuken door. Verwarm dan ook enkel deze ruimtes. Door niet te stoken in de ruimtes waar u niet bent kan u heel eenvoudig besparen op uw energiefactuur.

 

zuinig verwarmen

Tip 5: Installeer een zuinige verwarmingsinstallatie

Het is geen geheim dat oude stookinstallaties en verwarmingsketels een veel lager rendement hebben vergeleken met moderne ketels. Vervang uw oude gasverwarming of elektrische verwarming dus door een hoogrendementsketel of warmtepomp. Uw energiefactuur zal u dankbaar zijn.

Bent u op zoek naar een nieuw verwarmingssysteem? Laat u dan bijstaan door Van der Vurst.

Tip 6: Ventileren

Vochtige lucht wordt niet goed verwarmd. Daarom is het belangrijk dat u ook in de winter goed ventileert. Zet elke dag minstens een kwartier het raam open en schakel de verwarming tijdelijk uit.

Tip 7: Laat uw verwarming regelmatig nakijken

En nog een laatste tip om zuinig te verwarmen: investeer in onderhoud. Verlucht uw radiatoren regelmatig en laat uw verwarmingsinstallatie tijdig onderhouden.

Meet weten over zuinig verwarmen?

Heeft uw verwarmingsinstallatie nood aan een onderhoud? Of wilt u graag nog meer weten over zuinig verwarmen? Schakel dan de hulp in van Van der Vurst. Wij staan u graag bij met raad en daad. Contacteer ons via 053/39.53.39 of via ons contactformulier.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail