Alles wat u moet weten over een all-electric warmtepomp

Alles wat u moet weten over een all-electric warmtepomp

Bent u op zoek naar een duurzaam alternatief voor uw cv-ketel op gas of mazout? Dan is een all-electric warmtepomp een perfecte keuze. Deze verwarmt uw huis en zorgt voor warm water in de badkamer en keuken. En dat op een milieuvriendelijke én energiezuinige manier! 

Hoe werkt een all-electric warmtepomp

Een elektrische warmtepomp haalt net zoals andere warmtepompen warmte uit de grond, het grondwater of de lucht. Het enige verschil is dat een all-electric warmtepomp volledig op stroom werkt. Zo heeft u geen cv-ketel op gas of mazout meer nodig om warmte en warm water te produceren. Om ervoor te zorgen dat u voldoende warm water beschikbaar hebt om te douchen, wordt er ook een boiler aan toegevoegd. Deze kunnen we zowel apart als geïntegreerd leveren. Een afzonderlijke boiler heeft echter wel als voordeel dat we deze optimaal kunnen afstemmen op uw persoonlijke situatie.

Wanneer is een elektrische warmtepomp interessant?

Vooral voor nieuwbouwwoningen is een all-electric warmtepomp interessant. Deze zijn optimaal geïsoleerd, waardoor verwarmen met lage temperatuur geen probleem is. Ook voor bestaande woningen zijn er mogelijkheden. Deze moeten dan wel beschikken over een laagtemperatuur afgiftesysteem (bijv. vloerverwarming) en voorzien zijn van de juiste isolatie. In andere gevallen kan een warmtepomp in combinatie met een cv-ketel uitkomst bieden.

Combineren met zonnepanelen

Zoals hierboven aangegeven, werkt een all-electric warmtepomp uitsluitend op elektriciteit. Wanneer u deze combineert met zonnepanelen verwarmt u dus nog voordeliger. Heeft u reeds gekozen voor zonnepanelen en bent u op zoek naar een duurzaam alternatief voor uw cv-ketel op aardgas of mazout? Dan is een elektrische warmtepomp zeker de investering waard. Door de energiezuinige werking in combinatie met zonnepanelen is uw investering binnen een aantal jaren terugverdiend.

Meer informatie en vrijblijvende offerte op maat

Wilt u meer informatie over een all-electric warmtepomp en weten of deze al dan niet geschikt is in uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op. Wij stellen graag vrijblijvend een offerte voor u op. Zo weet u exact waar u aan toe bent.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail