Waarom kiezen voor Van der vurst?

Wat is een goed alternatief voor een elektrische boiler?

Nu we onze huizen steeds beter isoleren, neemt waterverwarming de grootste hap uit het energiebudget. De elektrische boiler wordt hierbij vaak genoemd als grote energieverslinder. Maar hoe hou je de energiefactuur onder controle zónder aan comfort in te boeten? Wij bieden je graag een aantal zuinige en besparende alternatieven voor jouw elektrische boiler.

Maak gebruik van zonne-energie

Gratis warm water met behulp van zonne-energie? Het kan met een zonneboiler. Het volstaat al om met 3 tot 5 m² aan zonnecollectoren jaarlijks 50 tot 60% van jouw sanitair water te verwarmen. Een zonneboiler wordt altijd gecombineerd met een cv-ketel, een warmtepomp of een elektrisch alternatief. Ook de oriëntatie en de helling van jouw dak zijn belangrijk voor de plaatsing van de zonnecollectoren.

Gratis energie uit de lucht of grond

Wil je snel jouw elektrische boiler vervangen door een milieuvriendelijk alternatief, dan is een warmtepompboiler zeker het overwegen waard. Dit type boiler warmt water op via de lucht die hij onttrekt uit de omgeving, net zoals een warmtepomp. Het hoogste rendement krijg je wanneer je de warmtepompboiler in een ruimte plaatst met veel restwarmte, zoals de wasplaats of de garage. Dit toestel verbruikt drie keer minder dan een klassieke elektrische boiler en is perfect te gebruiken in combinatie met zonnepanelen. Het overschot aan elektriciteit gegenereerd door de zonnepanelen kan je gebruiken voor het opwarmen van sanitair water.

Vervang jouw boiler door een zuinigere variant

Is jouw elektrische boiler stuk en wil je deze toch vervangen door een andere elektrische boiler? Dan kan het type boiler een grote impact hebben op het verbruik. Door te kiezen voor een model met betere behuizing zal jouw water langer warm blijven en door de aanwezigheid van energiezuinige verwarmingselementen zal je minder elektriciteit verbruiken.

Meer informatie over een alternatief voor jouw elektrische boiler?

Wil je meer informatie over de alternatieven voor een elektrische boiler? Neem dan contact met ons op. Wij stellen graag vrijblijvend een offerte voor je op. Zo weet je exact waar je aan toe bent in jouw situatie.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven