Wat is een goed alternatief voor een elektrische boiler?

Wat is een goed alternatief voor een elektrische boiler?

Nu we onze huizen steeds beter isoleren, neemt waterverwarming de grootste hap uit het energiebudget. De elektrische boiler wordt hierbij vaak genoemd als grote energieverslinder. Maar hoe houdt u de energiefactuur onder controle zónder aan comfort in te boeten? Wij bieden u graag een aantal zuinige en besparende alternatieven voor uw elektrische boiler.

Maak gebruik van zonne-energie

Gratis warm water met behulp van zonne-energie? Het kan met een zonneboiler. Het volstaat al om met 3 tot 5 m² aan zonnecollectoren jaarlijks 50 tot 60% van uw sanitair water te verwarmen. Een zonneboiler wordt altijd gecombineerd met een cv-ketel, een warmtepomp of een elektrisch alternatief. Ook de oriëntatie en de helling van uw dak zijn belangrijk voor de plaatsing van de zonnecollectoren.

Alternatief elektrische boiler zonneboiler

Gratis energie uit de lucht of grond

Wilt u snel uw elektrische boiler vervangen door een milieuvriendelijk alternatief, dan is een warmtepompboiler zeker het overwegen waard. Dit type boiler warmt water op via de lucht die hij onttrekt uit de omgeving, net zoals een warmtepomp. Het hoogste rendement krijgt u wanneer u de warmtepompboiler in een ruimte plaatst met veel restwarmte, zoals de wasplaats of de garage. Dit toestel verbruikt drie keer minder dan een klassieke elektrische boiler en is perfect te gebruiken in combinatie met zonnepanelen. Het overschot aan elektriciteit gegenereerd door de zonnepanelen kan u gebruiken voor het opwarmen van sanitair water.

Vervang uw boiler door een zuinigere variant

Is uw elektrische boiler stuk en wilt u deze toch vervangen door een andere elektrische boiler? Dan kan het type boiler een grote impact hebben op het verbruik. Door te kiezen voor een model met betere behuizing zal uw water langer warm blijven en door de aanwezigheid van energiezuinige verwarmingselementen zal u minder elektriciteit verbruiken.

Meer informatie over een alternatief voor uw elektrische boiler?

Wilt u meer informatie over de alternatieven voor een elektrische boiler? Neem dan contact met ons op. Wij stellen graag vrijblijvend een offerte voor u op. Zo weet u exact waar u aan toe bent in uw situatie.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail