Waarom kiezen voor Van der vurst?

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

De wereld vraagt steeds om meer energie, om meer elektriciteit. Jammer genoeg draagt de energieproductie bij tot de klimaatopwarming en zorgt ze ervoor dat fossiele brandstoffen in een snel tempo uitgeput geraken. Daarom moeten we op zoek naar alternatieve energiebronnen.

Wat is alternatieve energie?

Alternatieve energie is energie die opgewekt wordt zonder de hulp van fossiele brandstoffen. Er wordt dus geen energie gewonnen uit aardgas, steenkool en aardolie, maar er wordt gebruik gemaakt van onuitputtelijke energiebronnen die geen negatieve impact hebben op het milieu. Alternatieve energie wordt ook wel groene of duurzame energie genoemd.

alternatieve energiebronnen

4 alternatieve energiebronnen

We zetten de 4 meest voorkomende alternatieve energiebronnen op een rij:

  • Wind

Hoor je ‘windenergie’, dan denk je vast en zeker aan grote windmolens. Maar ook warmtepompen wekken windenergie op. Een warmtepomp haalt gratis energie uit de lucht en zet die om in warmte of koeling. Ideaal voor je vloerverwarming, sanitair of zwembad.

  • Zon

Zonne-energie is vast en zeker de bekendste vorm van alternatieve energie. Het biedt dan ook een enorm voordeel: uit de zon kan energie gehaald worden zonder dat de voorraad ooit uitgeput zal geraken. Zonne-energie heeft bovendien alleen maar positieve gevolgen voor de natuur. Door zonnepanelen te installeren op je dak kan je gratis zonlicht gebruiken om water en je woning mee te verwarmen én om elektriciteit mee op te wekken.

  • Water

Energie uit water wordt voornamelijk opgewekt via turbines in rivieren of stuwmeren. Dit is jammer genoeg niet te vertalen naar privéwoningen. Wat je wel kan doen is regenwater opvangen en het benutten voor allerlei sanitaire toepassingen.

  • Grond

Een warmtepomp kan niet enkel gratis energie halen uit de lucht, maar ook uit de grond. Een grondwarmtepomp haalt eenvoudig warmte uit de dieper liggende grondlagen naar boven. Hiermee kan je je woning in de winter verwarmen en in de zomer afkoelen.

Meer info nodig?

Wil je graag meer weten over mogelijke alternatieve energiebronnen? Of ben je op zoek naar een vakman om je warmtepomp of zonnepanelen te laten installeren? Doe dan beroep op Van der Vurst, jouw ervaren loodgieter in Oost-Vlaanderen. Contacteer ons via 053/39.53.39 of via ons contactformulier.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven