Eenvoudig besparen op verwarmingskosten doet u zo

Eenvoudig besparen op verwarmingskosten doet u zo

Een lagere energiefactuur, wie droomt er niet van? Toch is déze droom zeker geen bedrog. Wist u dat het grootste gedeelte van uw energiefactuur over het algemeen uit verwarmingskosten bestaat? Met enkele slimme trucjes kunt u heel wat uitsparen. Bovendien is het niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook nog eens goed voor het milieu. Daarom geven wij u een aantal tips hoe u eenvoudig kunt besparen op verwarmingskosten.

Zet uw verwarming 1 graad lager

Kosten besparen op verwarmingHet klinkt misschien raar, maar als u een trui aantrekt in huis en de verwarming een graadje lager zet kan dit al een besparing opleveren van 6%! Mocht u dit toch te koud vinden, zorg er dan voor dat de verwarming niet onnodig aanstaat als u aan het werk bent. Stel het programma van uw thermostaat goed in, dit hoeft u maar één keer te doen en u kunt hiermee al aardig wat besparen op verwarmingskosten. We geven u alvast een aanzet voor een duurzaam programma:

  • Opstaan: Dit is het geschikte moment om de temperatuur op 18 graden in te stellen. Zo kunt u rustig wakker worden en een warme badkamer binnenstappen.
  • Werktijd: Het moment waarop het laatste familielid het huis verlaat om naar werk of school te gaan. Laat de temperatuur zakken tot 16 graden.
  • Naar huis: Heeft u gedaan met werken? Dan is het fijn om in een warme woning thuis te komen. Stel de thermostaat in op 21 graden.
  • Bedtijd: Verlaag de temperatuur een uur voordat u gaat slapen tot een aangename 16 graden. 

 

Besparen op verwarmingskosten: alle kleine beetjes helpen

Naast een goed ingesteld programma zijn er een aantal “kleine” tips die helpen om uw factuur te verlagen. Zo sluit u best de deuren naar de hal en koude ruimtes zodat er geen warmte verloren gaat. Sluit daarnaast ook gordijnen of luiken. Dit is niet alleen gezelliger, het zorgt er ook voor dat kou niet verder de kamer inkomt. Zorg wel dat gordijnen niet voor de verwarming hangen, dit houdt warmte tegen. Verlucht daarnaast uw huis goed. Dit klinkt tegenstrijdig, maar droge lucht is veel makkelijker te verwarmen dan vochtige lucht. Zorg daarom voor een goed ventilatiesysteem. Laat tenslotte uw ketel goed onderhouden, hierdoor werkt deze efficiënter en het is bovendien veiliger.

Bent op zoek naar een loodgieter die uw ketel kan onderhouden of heeft u bovenstaande tips allemaal al opgevolgd en wil u toch meer besparen, dan kunt u bij ons terecht! Wij geven u graag advies over o.a. energiebesparende maatregelen. Wist u bv dat u met vloerverwarming ruim 15% minder energie verbruikt? Bovendien kunt u ook voor een goed ventilatiesysteem bij ons terecht. Aarzel niet en neem contact met ons op via ons contactformulier.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail