Waarom kiezen voor Van der vurst?

Eenvoudig besparen op verwarmingskosten doe je zo

Een lagere energiefactuur, wie droomt er niet van? Toch is déze droom zeker geen bedrog. Wist je dat het grootste gedeelte van jouw energiefactuur over het algemeen uit verwarmingskosten bestaat? Met enkele slimme trucjes kan je heel wat uitsparen. Bovendien is het niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook nog eens goed voor het milieu. Daarom geven wij je een aantal tips hoe je eenvoudig kan besparen op verwarmingskosten.

Zet je verwarming 1 graad lager

Het klinkt misschien raar, maar als je een trui aantrekt in huis en de verwarming een graadje lager zet kan dit al een besparing opleveren van 6%! Mocht je dit toch te koud vinden, zorg er dan voor dat de verwarming niet onnodig aanstaat als je aan het werk bent. Stel het programma van jouw thermostaat goed in, dit hoef je maar één keer te doen en je kan hiermee al aardig wat besparen op verwarmingskosten. We geven je alvast een aanzet voor een duurzaam programma:

  • Opstaan: Dit is het geschikte moment om de temperatuur op 18 graden in te stellen. Zo kan je rustig wakker worden en een warme badkamer binnenstappen.
  • Werktijd: Het moment waarop het laatste familielid het huis verlaat om naar werk of school te gaan. Laat de temperatuur zakken tot 16 graden.
  • Naar huis: Heb je gedaan met werken? Dan is het fijn om in een warme woning thuis te komen. Stel de thermostaat in op 21 graden.
  • Bedtijd: Verlaag de temperatuur een uur voordat je gaat slapen tot een aangename 16 graden. 

Besparen op verwarmingskosten: alle kleine beetjes helpen

Naast een goed ingesteld programma zijn er een aantal “kleine” tips die helpen om jouw factuur te verlagen. Zo sluit je best de deuren naar de hal en koude ruimtes zodat er geen warmte verloren gaat. Sluit daarnaast ook gordijnen of luiken. Dit is niet alleen gezelliger, het zorgt er ook voor dat kou niet verder de kamer inkomt. Zorg wel dat gordijnen niet voor de verwarming hangen, dit houdt warmte tegen. Verlucht daarnaast je huis goed. Dit klinkt tegenstrijdig, maar droge lucht is veel makkelijker te verwarmen dan vochtige lucht. Zorg daarom voor een goed ventilatiesysteem. Laat tenslotte je ketel goed onderhouden, hierdoor werkt deze efficiënter en het is bovendien veiliger.

Ben je op zoek naar een loodgieter die jouw ketel kan onderhouden of heb je bovenstaande tips allemaal al opgevolgd en wil je toch meer besparen, dan kan je bij ons terecht! Wij geven je graag advies over o.a. energiebesparende maatregelen. Wist je bv dat je met vloerverwarming ruim 15% minder energie verbruikt? Bovendien kan je ook voor een goed ventilatiesysteem bij ons terecht. Aarzel niet en neem contact met ons op via ons contactformulier.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven