Waarom kiezen voor Van der vurst?

Boiler ontkalken: zo pak je het aan

Merk je dat jouw water de laatste tijd minder vlot door de kraan stroomt? Dan is de kans groot dat je last hebt van kalkaanslag. Je kan dit probleem makkelijk verhelpen door jouw boiler te ontkalken. Zo zal jouw boiler opnieuw optimaal renderen en geniet je bovendien van een langere levensduur.

Hoe ontstaat kalkaanslag?

Er zit altijd wat kalk in water. Afhankelijk van waar je woont zal de hoeveelheid kalk meer of minder zijn. Maar hoe harder het water, hoe meer kalk erin zit. Die kalk komt uiteindelijk in jouw leidingen terecht met alle gevolgen van dien. Zelfs een klein laagje kalk heeft al een enorme impact op het rendement van jouw boiler. Zo verbruikt een boiler met kalkaanslag meer energie en gaat die ook minder lang mee.

Wat doe je eraan?

Om te voorkomen dat kalkaanslag zich vormt, is het aan te raden om jouw boiler regelmatig te laten ontkalken. Met de juiste vaardigheden en een beetje geluk kan je dat zelf aanpakken, maar best laat je dit aan een vakman over. Hoe vaak je juist jouw boiler moet ontkalken is afhankelijk van jouw waterverbruik en van hoe hard het water in jouw regio is. Dat varieert van één keer per jaar tot slechts één keer om de vijf jaar. De hardheid van jouw water kan je steeds opvragen bij jouw waterbedrijf.

Er is ook een andere oplossing om kalkaanslag tegen te gaan. Je kan ervoor kiezen om een waterontkalker of een waterontharder te plaatsen. Deze apparaten filteren al het zoutwater waardoor het water veel zachter aanvoelt en kalkvorming geen kans krijgt.

boiler ontkalken

Schakel een vakman in om jouw boiler te ontkalken

Zie je het zelf niet zitten om jouw boiler te ontkalken? En laat je deze klus liever aan een vakman over? Doe dan beroep op Van der Vurst om jouw boiler kalkvrij te maken! Contacteer ons via 053/39.53.39 of via ons contactformulier. We helpen je graag verder.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven