Boiler ontkalken: zo pakt u het aan

Boiler ontkalken: zo pakt u het aan

Merkt u dat uw water de laatste tijd minder vlot door de kraan stroomt? Dan is de kans groot dat u last heeft van kalkaanslag. U kan dit probleem makkelijk verhelpen door uw boiler te ontkalken. Zo zal uw boiler opnieuw optimaal renderen en geniet u bovendien van een langere levensduur.

Hoe ontstaat kalkaanslag?

Er zit altijd wat kalk in water. Afhankelijk van waar u woont zal de hoeveelheid kalk meer of minder zijn. Maar hoe harder het water, hoe meer kalk erin zit. Die kalk komt uiteindelijk in uw leidingen terecht met alle gevolgen van dien. Zelfs een klein laagje kalk heeft al een enorme impact op het rendement van uw boiler. Zo verbruikt een boiler met kalkaanslag meer energie en gaat die ook minder lang mee.

Wat doet u eraan?

Om te voorkomen dat kalkaanslag zich vormt, is het aan te raden om uw boiler regelmatig te laten ontkalken. Met de juiste vaardigheden en een beetje geluk kan u dat zelf aanpakken, maar best laat u dit aan een vakman over. Hoe vaak u juist uw boiler moet ontkalken is afhankelijk van uw waterverbruik en van hoe hard het water in uw regio is. Dat varieert van één keer per jaar tot slechts één keer om de vijf jaar. De hardheid van uw water kan u steeds opvragen bij uw waterbedrijf.

Er is ook een andere oplossing om kalkaanslag tegen te gaan. U kan ervoor kiezen om een waterontkalker of een waterontharder te plaatsen. Deze apparaten filteren al het zoutwater waardoor het water veel zachter aanvoelt en kalkvorming geen kans krijgt.

boiler ontkalken

Schakel een vakman in om uw boiler te ontkalken

Ziet u het zelf niet zitten om uw boiler te ontkalken? En laat u deze klus liever aan een vakman over? Doe dan beroep op Van der Vurst om uw boiler kalkvrij te maken! Contacteer ons via 053/39.53.39 of via ons contactformulier. We helpen u graag verder.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail