Maak van uw huis een energiezuinige woning

Maak van uw huis een energiezuinige woning

Geen of zeer lage energiekosten, wie wil dat nu niet? Met een energiezuinige woning heeft u geen last van tocht, is het gelijkmatig warm en heeft u continue aanvoer van verse lucht. Er worden steeds meer energieneutrale woningen gebouwd, maar ook uw huidige woning kan energiezuinig gemaakt worden. Wij leggen in deze blog uit hoe u een perfecte energiebalans creëert in uw woning.

Optimale isolatie en ventilatie voor een energiezuinige woning

Isolatie vormt de basis voor een duurzame woning. Het gaat warmteverlies tegen waardoor de binnentemperatuur constant blijft. Door de vloer, muur en het dak te isoleren kan u heel wat energie besparen tegen een relatief lage investering.

Naast isolatie is ook ventilatie een belangrijk onderdeel bij het energiezuinig maken van uw woning. Een ventilatiesysteem optimaliseert uw wooncomfort en gezondheid door ervoor te zorgen dat er telkens verse lucht wordt aangevoerd. Bij nieuwbouwwoningen en renovatiepanden is het zelfs verplicht om ventilatie te installeren.

Energiezuinige-woning

 

Zuinig en milieuvriendelijk verwarmen

Vervolgens is ook duurzame verwarming van belang. De beste keuze voor het milieu is de warmtepomp met lage temperatuurverwarming. Als uw isolatie goed is, kan u met lage temperaturen gemakkelijk uw huis verwarmen. Koppel deze aan vloerverwarming en u geniet van nog meer comfort. Vloerverwarming verdeelt de warmte namelijk via leidingen onder de vloer. Hierdoor krijgt u een gelijkmatigere warmteverdeling in huis.

Kies voor gratis stroom met zonnepanelen

Tenslotte kan u ervoor kiezen om zonnepanelen te laten plaatsen. Deze zijn uw geld meer dan waard, want u wint de investering snel terug in gratis stroom. Bovendien juicht het milieu met u mee, want de zon is een van de milieuvriendelijkste energiebronnen. 

Zonnepanelen plaatsen

 

Meer informatie en gratis offerte op maat

Wilt u meer informatie over de voordelen en het rendement van onze energiezuinige oplossingen op het gebied van ventilatie, verwarming en gratis stroom? Neem dan contact met ons op. Wij stellen graag een persoonlijke offerte voor u op met de kosten en de terugverdientijd van deze investering. Zo weet u exact waar u aan toe bent.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail