Wat is het nut van een hybride waterontharder?

Wat is het nut van een hybride waterontharder?

U heeft er vast en zeker al mee te maken gehad: kalkaanslag die zich vormt in uw waterleidingen. Om dit te vermijden zijn verschillende opties mogelijk. Zo kan u er voor kiezen om een hybride waterontharder te laten plaatsen.

Waarom een waterontharder laten plaatsen?

Een waterontharder biedt tal van voordelen. Eerst en vooral verlengt het de levensduur van huishoudapparaten die water gebruiken. Denk aan uw koffiezetapparaat, uw wasmachine, de douche,… Met een waterontharder wordt kalkaanslag in waterleidingen en op tegels, kranen en vloeren beperkt tot een minimum.

Bovendien is een waterontharder ook voordelig voor uw gezondheid, want kalk brengt niet enkel schade aan in uw huishouden, het kan ook een negatief effect hebben op uw gezondheid. Kalk kan agressief zijn voor de huid. Zo kan het jeuk of een droge of gevoelige huid veroorzaken. Daarnaast kan het ook een impact hebben op de gezondheid van uw haar. Kalk maakt het haar breekbaar en neemt de glans uit uw haar weg.

hybride waterontharder

Wat heeft een hybride waterontharder te bieden?

Een hybride waterontharder bestaat uit twee delen: een actieve koolfilter en kationische hars. Net als bij een gewone waterontharder verwijdert de kationische hars de kalk uit het water, maar een hybride waterontharder gaat net dat stapje verder dan een traditionele waterontharder.

Het verschil zit hem in de actieve koolfiltratie. Die actieve kool verbetert de kwaliteit van het drinkwater. Zo wordt de chloorsmaak en eventuele resten van pesticiden, herbiciden en geneesmiddelen uit het leidingwater gefilterd. Met een hybride waterontharder geniet u niet alleen van alle voordelen van een waterontharder, maar stroomt er ook lekker en gezond drinkwater uit elke kraan in uw huis. Geen flessenwater meer dus, wat dan weer goed is voor het milieu.

Meer weten?

Bent u op zoek naar een vakman om een hybride of traditionele waterontharder te plaatsen? Of wilt u er graag nog meer over weten? Schakel dan de hulp in van Van der Vurst. Wij helpen u graag verder. Contacteer ons via 053/39.53.39 of via ons contactformulier.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail