Waarom kiezen voor Van der vurst?

Lek in waterleiding: wat nu?

Wist je dat 30% van de Belgische gezinnen vroeg of laat te kampen krijgt met een waterlek? Sterker nog, een waterlekkage kan soms jarenlang in jouw woning verborgen blijven zonder dat je er iets van merkt. Wij leggen je graag uit hoe je een lek in jouw waterleiding kan detecteren.

Hoe een lek herkennen?

In de meeste gevallen merk je pas na enkele maanden dat je een lek hebt. Dit komt doordat het vocht van het lek pas na enige tijd in de muur of in het plafond terecht komt. Hierdoor ontstaat vochtschade. Wanneer je vochtschade opmerkt in huis, heb je eigenlijk al langer last van een lek. Als er niks aan de vochtschade gedaan wordt, breidt het probleem uit en ontstaat er schimmel. Vocht en schimmel is een uiterst slechte combinatie. Het is niet alleen schadelijk voor jouw gezondheid, het tast ook het materiaal aan.

Bovendien verspil je door een lek heel wat water en dat zal je merken aan jouw waterrekening. Niet alleen je waterrekening zal de hoogte in schieten, ook jouw energierekening zal behoorlijk toenemen. Een vochtige muur zorgt ervoor dat er meer energie nodig is om de ruimte te verwarmen.

lek waterleiding

Je hebt een lek, wat nu?

Vermoed je dat je een lek hebt? Dan kan je proberen om het lek zelf op te sporen. Ga met een stukje keukenpapier langs al jouw zichtbare leidingen en controleer op vocht, kalksporen en roest. Heb je geen lek gevonden tijdens jouw controle, maar blijf je wel sporen van een lekkage ondervinden? Dan is de kans groot dat het lek verscholen zit. Dit kan je onmogelijk zelf opsporen. Op dit punt schakel je best de hulp van een gespecialiseerde firma in.

Meer weten over een lek in een waterleiding? 

Wil je graag nog meer informatie over een lek in een waterleiding? Ben je op zoek naar een vakman om het lek te herstellen? Reken dan op Van der Vurst, wij zijn dé expert in lekkages. Contacteer ons via 053/39.53.39 of via het contactformulier! We helpen je graag verder.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven