Lek in waterleiding: wat nu?

Lek in waterleiding: wat nu?

Wist u dat 30% van de Belgische gezinnen vroeg of laat te kampen krijgt met een waterlek? Sterker nog, een waterlekkage kan soms jarenlang in uw woning verborgen blijven zonder dat u er iets van merkt. Wij leggen u graag uit hoe u een lek in uw waterleiding kan detecteren.

Hoe een lek herkennen?

In de meeste gevallen merkt u pas na enkele maanden dat u een lek heeft. Dit komt doordat het vocht van het lek pas na enige tijd in de muur of in het plafond terecht komt. Hierdoor ontstaat vochtschade. Wanneer u vochtschade opmerkt in huis, heeft u eigenlijk al langer last van een lek. Als er niks aan de vochtschade gedaan wordt, breidt het probleem uit en ontstaat er schimmel. Vocht en schimmel is een uiterst slechte combinatie. Het is niet alleen schadelijk voor uw gezondheid, het tast ook het materiaal aan.

Bovendien verspilt u door een lek heel wat water en dat zal u merken aan uw waterrekening. Niet alleen uw waterrekening zal de hoogte in schieten, ook uw energierekening zal behoorlijk toenemen. Een vochtige muur zorgt ervoor dat er meer energie nodig is om de ruimte te verwarmen.

lek waterleiding

U heeft een lek, wat nu?

Vermoedt u dat u een lek heeft? Dan kan u proberen om het lek zelf op te sporen. Ga met een stukje keukenpapier langs al uw zichtbare leidingen en controleer op vocht, kalksporen en roest. Heeft u geen lek gevonden tijdens uw controle, maar blijft u wel sporen van een lekkage ondervinden? Dan is de kans groot dat het lek verscholen zit. Dit kan u onmogelijk zelf opsporen. Op dit punt schakelt u best de hulp van een gespecialiseerde firma in.

Meer weten over een lek in een waterleiding?

Wilt u graag nog meer informatie over een lek in een waterleiding? Bent u op zoek naar een vakman om uw lek te herstellen? Reken dan op Van der Vurst, wij zijn dé expert in lekkages. Contacteer ons via 053/39.53.39 of via het contactformulier! We helpen u graag verder.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail