Waarom kiezen voor Van der vurst?

Wat is de gemiddelde levensduur van een gasketel?

In de wereld van verwarmingssystemen is de keuze van een gasketel, dankzij de efficiëntie en betrouwbaarheid, een populaire optie voor veel huishoudens. Maar net als elk ander huishoudelijk apparaat, heeft een gasketel een beperkte levensduur. In deze blog gaan we dieper in op de levensduur van gasketels, de factoren die deze beïnvloeden, en bieden we inzicht in hoe je de levensduur van je ketel kan maximaliseren.

Wat bepaalt precies de levensduur van een gasketel?

De levensduur van een gasketel wordt door verschillende factoren beïnvloed. Denk daarbij aan de kwaliteit van het apparaat, regelmatig onderhoud en het gebruik ervan. Over het algemeen wordt aangenomen dat de gemiddelde levensduur van een gasketel tussen de 10 tot 15 jaar ligt. Deze schatting kan variëren afhankelijk van de bovengenoemde factoren. 

Het belang van onderhoud

Regelmatig onderhoud is essentieel voor het behoud van de efficiëntie en veiligheid van de ketel. Een jaarlijkse controle door een professional kan problemen vroegtijdig opsporen en verhelpen, wat uiteraard de levensduur van het apparaat ten goede komt. Dit onderhoud omvat vaak het reinigen van onderdelen, het controleren van de brander en het testen van veiligheidssystemen. Overigens is het onderhoud van een gasketel zelfs elke 2 jaar verplicht bij een vermogen van meer dan 20 kilowatt!

Naast het voorkomen van storingen en het verlengen van de levensduur van de ketel, kan regelmatig onderhoud ook zorgen voor een efficiënter gebruik van energie, wat leidt tot een lagere energierekening. Investeren in onderhoud is dus niet alleen een kwestie van zorg dragen voor je ketel, maar ook van zorg dragen voor je portemonnee en het milieu.

Wanneer dien je je ketel te vervangen?

Het is tijd om je gasketel te vervangen als hij regelmatig hersteld moet worden, meer gas gebruikt dan vroeger, of als het huis niet meer volledig warm wordt. Nieuwe ketels zijn vaak beter voor het milieu en kunnen helpen om minder gas te gebruiken, waardoor je geld bespaart op lange termijn. 

Ga voor de diensten van Van der Vurst

Wil jij je gasketel periodiek laten onderhouden? Of is jouw gasketel aan vervanging toe? Dan staan wij bij Van der Vurst klaar met een oplossing op maat die precies aansluit bij jouw wensen.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven