Waarom kiezen voor Van der vurst?

De levensduur van een warmtepomp

Een warmtepomp staat bekend om de duurzame energie en het besparen op energiekosten. De aankoop van een warmtepomp is en blijft echter wel een forse investering. Het is dan ook goed om te weten hoelang je nu eigenlijk van zo’n warmtepomp kan genieten. Wij geven daarom een overzicht van alle factoren die van invloed zijn op de levensduur van een warmtepomp.

De compressor is van levensbelang

Hoelang een warmtepomp meegaat heeft in de eerste plaats te maken met de compressor. Elke warmtepomp installatie is voorzien van zo’n compressor. Deze is het hart van jouw warmtepomp. De levensduur van de compressor is dan ook gelijk aan de levensduur van de warmtepomp.

Om de levensduur van de compressor te verlengen, is het belangrijk dat er niet te veel start-stop cycli snel op elkaar volgen. Vooral bij warmtepompen waarbij men werkt met niet-invertergestuurde compressoren, zoals bij de grond-water warmtepomp of water-water warmtepomp, is dit van groot belang. Invertergestuurde compressoren, die men onder meer gebruikt voor lucht-water warmtepompen, moeten weinig of niet starten en stoppen. De compressor zal bij dit type warmtepompen dus minder snel slijtages oplopen.

De gemiddelde levensduur van een warmtepomp

Gemiddeld genomen kan je uitgaan van een levensduur van een warmtepomp van rond de 15 jaar. In de praktijk zien we echter dat warmtepompen in veel gevallen langer dan 20 jaar meegaan. Dit heeft alles te maken met de kwaliteit van de aangekochte warmtepomp en het onderhoud ervan. Kwalitatief hoogwaardige warmtepompen zijn langer in staat door te werken mits een jaarlijks onderhoud. Laat daarom je warmtepomp installeren en onderhouden door een erkend installateur zoals Van der Vurst!

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven