Waarom kiezen voor Van der vurst?

Mazoutketel verboden, wat nu?

De kogel is door de kerk: vanaf 1 januari 2022 mogen er geen mazoutketels meer geïnstalleerd worden in nieuwbouwwoningen of bij grondige renovaties. Wil je toch nog graag een mazoutketel laten plaatsen voor het einde van dit jaar? Of ben je op zoek naar een beter alternatief? Van der Vurst helpt je bij jouw keuze.

Waarom een verbod?

Een nieuwe mazoutketel laten installeren na 1 januari 2022? Het wordt een moeilijke opdracht. De Vlaamse regering wil de CO²-uitstoot van gebouwen aanzienlijk verminderen en voert daarom een verbod in op het plaatsen van nieuwe mazoutketels. Wat betekent dit concreet: je mag geen ketel meer laten installeren in jouw nieuwbouwwoning of wanneer je grondig renoveert. In bestaande huizen mag het wel nog, maar alleen als er nog geen aardgas in de straat ligt. 

Zonnepanelen of een warmtepomp als alternatief

Wil je jouw steentje bijdragen tot een beter klimaat? Kies dan voor een milieuvriendelijk verwarmingssysteem zoals een warmtepomp. Warmtepompen halen een groot deel van hun warmte uit de lucht of uit de grond. Voor het overige gebruiken ze elektriciteit.

De beste manier om groene warmte te produceren? Dat is door een warmtepomp en zonnepanelen met elkaar te combineren. De energie die jouw zonnepanelen opwekken kan je gebruiken voor jouw warmtepomp. Zo zal je veel minder elektriciteit van het net moeten gebruiken. Bij sommige installaties is het zelfs mogelijk om van bijna 100% groene energie te genieten.

mazoutketel

Laat nog een mazoutketel plaatsen voor het einde van dit jaar

Wil je jouw huis graag verwarmen met stookolie? Dan ben je bij Van der Vurst aan het juiste adres. Wij plaatsen nog voor het einde van dit jaar een Weishaupt mazoutketel bij je thuis. Wees er snel bij en geniet van deze unieke buitenkans!

Ook als je graag meer informatie wilt over groene verwarmingssystemen kan je bij ons terecht. Wij kijken samen met jou naar de mogelijkheden en stellen vrijblijvend een offerte voor je op. Zo weet je precies waar je aan toe bent in jouw persoonlijke situatie.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven