Mazoutketel verboden, wat nu?

Mazoutketel verboden, wat nu?

De kogel is door de kerk: vanaf 1 januari 2022 mogen er geen mazoutketels meer geïnstalleerd worden in nieuwbouwwoningen of bij grondige renovaties. Wilt u toch nog graag een mazoutketel laten plaatsen voor het einde van dit jaar? Of bent u op zoek naar een beter alternatief? Van der Vurst helpt u bij uw keuze.

Waarom een verbod?

Een nieuwe mazoutketel laten installeren na 1 januari 2022? Het wordt een moeilijke opdracht. De Vlaamse regering wil de CO²-uitstoot van gebouwen aanzienlijk verminderen en voert daarom een verbod in op het plaatsen van nieuwe mazoutketels. Wat betekent dit concreet: u mag geen ketel meer laten installeren in uw nieuwbouwwoning of wanneer u grondig renoveert. In bestaande huizen mag het wel nog, maar alleen als er nog geen aardgas in de straat ligt. 

Zonnepanelen of een warmtepomp als alternatief

Wilt u uw steentje bijdragen tot een beter klimaat? Kies dan voor een milieuvriendelijk verwarmingssysteem zoals een warmtepomp. Warmtepompen halen een groot deel van hun warmte uit de lucht of uit de grond. Voor het overige gebruiken ze elektriciteit.

De beste manier om groene warmte te produceren? Dat is door een warmtepomp en zonnepanelen met elkaar te combineren. De energie die uw zonnepanelen opwekken kan u gebruiken voor uw warmtepomp. Zo zal u veel minder elektriciteit van het net moeten gebruiken. Bij sommige installaties is het zelfs mogelijk om van bijna 100% groene energie te genieten.

mazoutketel

Laat nog een mazoutketel plaatsen voor het einde van dit jaar

Wilt u uw huis graag verwarmen met stookolie? Dan bent u bij Van der Vurst aan het juiste adres. Wij plaatsen nog voor het einde van dit jaar een Weishaupt mazoutketel bij u thuis. Wees er snel bij en geniet van deze unieke buitenkans!

Ook als u graag meer informatie wilt over groene verwarmingssystemen kan u bij ons terecht. Wij kijken samen met u naar de mogelijkheden en stellen vrijblijvend een offerte voor u op. Zo weet u precies waar u aan toe bent in uw persoonlijke situatie.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail