Wanneer is het tijd voor een nieuwe verwarmingsketel?

Wanneer is het tijd voor een nieuwe verwarmingsketel?

Een verwarmingsketel vervangen doen we vaak pas wanneer de oude definitief de geest geeft. Toch doet u er soms goed aan om niet zo lang te wachten om te vermijden dat de ketel u letterlijk en figuurlijk in de kou laat staan. Wij gaan in deze blog dieper in op de vraag wanneer overstappen op een nieuwe verwarmingsketel een slim idee is!

Check de leeftijd van uw ketel

Een verwarmingsketel gaat gemiddeld ongeveer 15 jaar mee. Zo’n ouder toestel verbruikt echter 25 tot 35 procent meer energie dan een recent model. Door deze te vervangen, bespaart u jaarlijks rond de 200 à 300 euro op uw energiefactuur. Is uw ketel nog ouder? Dan loopt dat bedrag alleen maar op. Daarnaast is de kans groot dat een oudere ketel het bij het begin van de koudere wintermaanden begeeft, juist wanneer u de verwarming hard nodig heeft. In dat geval heeft u geen tijd om in alle rust een goed alternatief voor uw ketel te vinden dat aansluit bij uw persoonlijke situatie.

nieuwe verwarmingsketel

 

Oudere verwarmingsketels werken bovendien continu. Een moderne ketel draait niet altijd volop, maar kan inspelen op de behoefte van het moment. Dat scheelt heel wat in verbruik! Ook zijn moderne ketels kleiner én slimmer. Zo krijgt u inzicht in uw energiekosten. Op een oud toestel heeft u weinig vat. Kortom, vervang uw verwarmingsketel voordat de vlam dooft.

Herken de symptomen van achteruitgang

Heeft u de indruk dat uw verwarming tijd nodig heeft om op gang te komen? Verwarmen uw radiatoren niet zoals het hoort? Moet u erg lang wachten voordat er warm water uit de kraan komt? Dan is uw verwarmingsketel ofwel versleten, of niet meer afgestemd op uw woning. Hoog tijd om deze te vervangen. 

Meer weten over een nieuwe verwarmingsketel?

Neem dan contact met ons op. Wij kijken samen met u naar de mogelijkheden en stellen vrijblijvend een offerte voor u op. Zo weet u exact waar u aan toe bent in uw persoonlijke situatie.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail