Waarom kiezen voor Van der vurst?

Onderhoud warmtepomp: daarom is het belangrijk

Heb je ervoor gekozen om een warmtepomp te laten installeren? Dan geniet je van tal van voordelen: je verbruikt weinig energie en je stoot een pak minder CO² uit. Daarnaast zijn warmtepompen zeer onderhoudsvriendelijk, maar jammer genoeg niet onderhoudsvrij. Waarom het periodiek onderhoud van een warmtepomp belangrijk is ontdek je hier.

Geniet van een optimaal rendement

Als je een warmtepomp laat installeren, verbetert het energielabel van jouw huis. Hierdoor stijgt jouw woning in waarde. Een warmtepomp is dus een zeer interessante, maar in eerste instantie ook een kostelijke investering. Daarom is het belangrijk dat je jouw warmtepomp goed onderhoudt zodat jouw investering meer dan de moeite waard is.

Jouw warmtepomp onderhouden is in principe steeds preventief. Een warmtepomp die goed verzorgd wordt heeft een hoger rendement. En een hoger rendement betekent een lager energieverbruik, wat je zeker zal merken aan jouw energierekening. Bovendien heeft een goed onderhouden warmtepomp een langere levensduur, waardoor je op termijn meer uit jouw investering haalt. Daarnaast zal je sneller een probleem opmerken wanneer je regelmatig een onderhoud laat uitvoeren wat mogelijk heel wat reparatiekosten bespaart.

onderhoud warmtepomp

Onderhoudsvriendelijker dan andere energiebronnen

Het grote voordeel van een warmtepomp is dat het in vergelijking met andere verwarmingsoplossingen, denk aan een gas- of mazoutketel, het minste onderhoud vraagt. Dit komt omdat bij deze energiebronnen verbranding noodzakelijk is om warmte te creëren. Het is die verbranding die meestal gebreken veroorzaakt. Een warmtepomp daarentegen moet niets verbranden om jouw huis te verwarmen.

Conclusie: een warmtepomp is dus zeer onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij. Je laat best jouw installateur jaarlijks langskomen zodat hij kan nagaan of jouw warmtepomp nog optimaal rendeert.

Meer weten over ‘onderhoud warmtepomp’? 

Wil je graag nog meer informatie over het onderhoud van een warmtepomp? Ben je op zoek naar een vakman om deze klus te klaren? Reken dan op Van der Vurst, wij zijn dé expert in warmtepompen. Contacteer ons via 053/39.53.39 of via het contactformulier! We helpen je snel verder.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven