Elke Belg verbruikt dagdagelijks ongeveer 114 liter water. Hierin zijn onder meer wassen, douchen, schoonmaken, koken en het toilet doorspoelen meegerekend. We hebben het dan nog niet eens over het sproeien van de tuin, de auto wassen of het vullen van een zwembad. Dat is veel, zeker als je weet dat leidingwater alsmaar duurder en schaarser wordt. Wist je al dat je met een regenwaterrecuperatie systeem tot 50% op dat duurbetaalde leidingwater kan besparen?
De werking van regenwaterrecuperatie
Om jouw regenwater op te vangen en te hergebruiken, heb je een regenwaterrecuperatie systeem nodig. Dit bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk een filter, een reservoir en een pomp.
Het reservoir zorgt ervoor dat het regenwater wordt opgevangen. Vervolgens wordt dit gefilterd met zowel een voor- als nafilter. De voorfilter voorkomt dat vuil, zoals bladeren of slib, in jouw watertank terecht komen. De nafilter zuivert het regenwater op zijn beurt van schadelijke chemicaliën en bacteriën. De pomp zorgt er tenslotte voor dat het water uit het reservoir naar de diverse gebruikspunten wordt gepompt. Is het regenwater op? Dan kan er met een aparte kraan eenvoudig omgeschakeld worden naar leidingwater.
Waarvoor kan je het regenwater gebruiken?
Je kan gefilterd regenwater voor heel wat verschillende zaken gebruiken. Zo kan je er het toilet mee doorspoelen of het water gebruiken om jouw kleren te wassen of de afwas te doen. Een bijkomend voordeel is dat regenwater minder kalk bevat. Zo kan je niet alleen besparen op het gebruik van leidingwater en jouw waterfactuur, maar ook de levensduur van jouw was- en vaatwasmachine, koffiezet,… verlengen. Kortom, goed voor jouw portemonnee én het milieu.
Meer informatie en vrijblijvende offerte
Ben je na het lezen van bovenstaand artikel nieuwsgierig geworden hoeveel je kan besparen met regenwaterrecuperatie in jouw persoonlijke situatie? Of wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij laten je graag zien welke voordelen en welk rendement voor jou persoonlijk van toepassing zijn. Zo weet je precies waar je aan toe bent!