Hoe werkt een regenwaterrecuperatie systeem?

Hoe werkt een regenwaterrecuperatie systeem?

Elke Belg verbruikt dagdagelijks ongeveer 114 liter water. Hierin zijn onder meer wassen, douchen, schoonmaken, koken en het toilet doorspoelen meegerekend. We hebben het dan nog niet eens over het sproeien van de tuin, de auto wassen of het vullen van een zwembad. Dat is veel, zeker als u weet dat leidingwater alsmaar duurder en schaarser wordt. Wist u al dat u met een regenwaterrecuperatie systeem tot 50% op dat duurbetaalde leidingwater kan besparen?

De werking van regenwaterrecuperatie

Om uw regenwater op te vangen en te hergebruiken, heeft u een regenwaterrecuperatie systeem nodig. Dit bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk een filter, een reservoir en een pomp. 

Regenwaterrecuperatie

Het reservoir zorgt ervoor dat het regenwater wordt opgevangen. Vervolgens wordt dit gefilterd met zowel een voor- als nafilter. De voorfilter voorkomt dat vuil, zoals bladeren of slib, in uw watertank terecht komen. De nafilter zuivert het regenwater op zijn beurt van schadelijke chemicaliën en bacteriën. De pomp zorgt er tenslotte voor dat het water uit het reservoir naar de diverse gebruikspunten wordt gepompt. Is het regenwater op? Dan kan er met een aparte kraan eenvoudig omgeschakeld worden naar leidingwater.

Waarvoor kan u het regenwater gebruiken?

U kan gefilterd regenwater voor heel wat verschillende zaken gebruiken. Zo kan u er het toilet mee doorspoelen of het water gebruiken om uw kleren te wassen of de afwas te doen. Een bijkomend voordeel is dat regenwater minder kalk bevat. Zo kan u niet alleen besparen op het gebruik van leidingwater en uw waterfactuur, maar ook de levensduur van uw was- en vaatwasmachine, koffiezet,… verlengen. Kortom, goed voor uw portemonnee én het milieu.

Meer informatie en vrijblijvende offerte

Bent u na het lezen van bovenstaand artikel nieuwsgierig geworden hoeveel u kan besparen met regenwaterrecuperatie in uw persoonlijke situatie? Of wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij laten u graag zien welke voordelen en welk rendement voor u persoonlijk van toepassing zijn. Zo weet u precies waar u aan toe bent!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail