Waarom kiezen voor Van der vurst?

Nieuwe renteloze energielening biedt groot voordeel aan nieuwe eigenaars

Goed nieuws voor wie een woning koopt of erft én deze grondig renoveert zodat die een stuk energiezuiniger wordt: vanaf 2021 kan je hiervoor een renteloze energielening krijgen tot 60.000 euro. 

Je kan enkel gebruik maken van de lening wanneer je eigenaar wordt, al dan niet van een tweede woning. De lening geldt niet voor renovatie van woningen die niet van eigenaar veranderen. Belangrijk om in het achterhoofd te houden dus! Voor bestaande eigenaars is het wachten tot 2022 op een gelijkaardig systeem. 

Wat is het verschil met de huidige renteloze energielening?

Een renteloze energielening is niet nieuw. Momenteel bestaat dit ook al, maar in een beperktere vorm. Alleen wie onder een bepaalde inkomensgrens zit, kan momenteel van zo’n lening genieten voor een energierenovatie. De renteloze energielening die vanaf 2021 in voegen gaat staat los van het inkomen. 

Met de huidige energielening is het bedrag beperkt tot 15.000 euro. Vanaf januari volgend jaar verandert dit dus en kan je tot 60.000 euro lenen. Je bent wel verplicht om binnen de vijf jaar na de transactie de woning energiezuiniger te maken. 

Renteloze energielening

Hoe energiezuiniger jouw woning, hoe meer je kan lenen

De hoogte van de lening hangt af van hoe energiezuinig de woning wordt. De bedragen verschillen ook voor een huis of een appartement. Hoeveel je effectief kan lenen, hangt af van het energielabel dat jouw woning krijgt. 

Als je jouw huis zo grondig renoveert dat het een energielabel A krijgt, kan je tot 60.000 euro lenen. Krijgt jouw appartement een label A, dan is dat goed voor een lening tot 45.000 euro. Bij een label C (voor een huis) en een label B (voor een appartement) kan je dan weer tot 30.000 euro lenen. 

Naast de energielening kunnen nieuwe eigenaars ook nog een premie krijgen. Dat bedrag zal afhangen van de graad van renovatie en de aard van de woning. Bij een energielabel A heb je bij een huis recht op het maximale bedrag van 5.000 euro. Bij een appartement gaat het om 3.750 euro. 

Bestaande eigenaars moeten nog wat geduld hebben

Voor wie eigenaar is en blijft van zijn/haar (oudere) woning is het nog even wachten op een gelijkaardige renteloze energielening. Dit omdat er in dit geval geen overdracht van eigendom plaatsvindt. Maar niet getreurd, vanaf 2022 komt er een gelijkaardig systeem voor bestaande eigenaars die hun woning energiezuiniger willen maken.

Wij helpen je graag om jouw nieuwe woning energiezuiniger te maken

Wil je jouw nieuwe woning liefst zo energiezuinig mogelijk maken, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Laat je dan begeleiden door Van der Vurst. Met ons twintig jaar vakmanschap weten wij perfect hoe we deze klus moeten klaren. Samen kiezen we de beste energiezuinige oplossingen voor jouw huis. Maak snel een afspraak!

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven