Waarom kiezen voor Van der vurst?

Toilet blijft lopen: wat nu?

Je hebt het misschien zelf al meegemaakt: je toilet blijft lopen na het doorspoelen. Heel vervelend en bovendien verspil je er heel wat water mee. De vlotter die verkeerd staat afgesteld, onderdelen die versleten zijn, een kapot spoelmechanisme… het zijn maar enkele zaken die aan de basis van het probleem kunnen liggen. Dankzij ons handig stappenplan is jouw toilet in no-time gemaakt! 

Stap 1: Observeer jouw toilet

Een eerste belangrijke stap: spoel een aantal keer door en kijk wat er gebeurt in de spoelbak. Observeer de werking van het toilet goed. 

Meestal spoelt een toilet als volgt door:

  • Wanneer je doorspoelt, gaat er onderaan in de spoelbak een ventiel open dat een hoeveelheid water in de closetpot laat vallen. Als het waterniveau tot een bepaald niveau gedaald is, sluit het bodemventiel de opening weer af.
  • Naarmate het waterniveau daalt, zakt de vlotter in het waterreservoir. De vlotter is verbonden met een vlotterkraan die water in de tank laat wanneer de vlotter laag is en de watertoevoer stopt als de vlotter weer omhoog gaat.

Nu je weet hoe jouw toilet werkt, kan je het probleem waarschijnlijk detecteren.

toilet blijft lopen

Stap 2: Let’s clean

Een vuil waterreservoir is een van de meest voorkomende oorzaken van een lopend toilet. So let’s clean! Maak de binnenkant van de spoelbak schoon met ontkalkingsmiddel of schoonmaakazijn. Wanneer kalk zich vastklampt aan afsluitingen en waterkranen functioneren deze niet meer goed. Giet de schoonmaakazijn in de spoelbak en laat het een nacht inwerken. Gebruik je een ontkalkingsmiddel? Volg dan de instructies op de fles.

Stap 3: Draai de kraan dicht

Heeft het schoonmaken niet geholpen? Dan gaan we kijken of het spoelmechanisme kapot is. Een defect spoelmechanisme heeft vaak te maken met het bodemventiel of de bodemklep. Waarschijnlijk sluit één van de twee niet goed meer waardoor het water blijft lopen. De rubberen ring van de bodemklep kan versleten zijn, maar die is gemakkelijk te vervangen. Eens dit gebeurt is, stopt jouw toilet normaal met lopen.

Werkt het spoelmechanisme nog perfect? Dan is de vlotter of het vlotterkraantje waarschijnlijk het probleem. Dit laat je best over aan een ervaren loodgieter.

Schakel een loodgieter in wanneer jouw toilet blijft lopen

Een toilet dat blijft lopen is niet altijd eenvoudig zelf te herstellen. Reken daarom op Van der Vurst, jouw erkende loodgieter in West- en Oost-Vlaanderen. Met jaren ervaring op de teller helpen wij je snel uit de nood. Contacteer ons via het telefoonnummer 053/39.53.39 of via het contactformulier! We helpen je snel verder.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven