Waarom kiezen voor Van der vurst?

Toilet renoveren, hoe begin ik daar nu aan?  

Wil je jouw toilet renoveren? Is het niet meer praktisch of sterk verouderd? Dan zijn er een aantal zaken die je moet weten voor je hier aan begint. Wij geven je een aantal tips en advies over hoe je het kleinste kamertje in huis het best kan renoveren.

Badkamer of apart toilet?

Evalueer allereerst de huidige staat van je toiletruimte. Hoe zijn de muren, vloer en het plafond eraan toe? Is het nodig ze te vervangen? Daarnaast is het ook goed om te beslissen waar je het toilet gaat plaatsen. Ga je het laten zoals het is of is er een beter alternatief? Je kan kiezen voor een apart toilet óf je kan het toilet in de badkamer plaatsen. Dat laatste houdt wel in dat gasten ook steeds jouw badkamer binnen moeten als ze naar het toilet gaan. En aangezien een badkamer meestal beschouwd wordt als een privéruimte, is het niet altijd aangenaam om daar bezoekers te hebben. 

Toilet renoveren: hangend of staand toilet?

Vervang je een staand toilet door een zwevend exemplaar? Dan moet je rekenen op iets meer verbouwingswerk. Je afvoer zal vanuit de muur moeten komen. Dat betekent extra meet- en snijwerk, maar dan heb je wel meteen een modern toilet waar je jaren geniet van hebt.

Werk af met een handenwasser

Een toiletruimte is niet af zonder een lavabo om je handen te wassen. Ook je bezoekers zullen dit appreciëren. Je kan kiezen voor een losse handenwasser of voor een wastafel met kastje voor een beetje extra opbergruimte. Heb je geen ruimte voor een kastje? Overweeg dan boven het inbouwsysteem een legplank te voorzien. Zo verlies je geen extra ruimte en heb je toch een handige opbergplek. 

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven