Waarom ventileren in de winter een goed idee is!

Waarom ventileren in de winter een goed idee is!

In de winter heeft u het vast graag warm. Daarom sluiten we vaak de deuren en ramen zodat er geen warmte verloren gaat. Maar is dat nu wel zo’n goed idee? Uw huis ventileren in de winter klinkt allicht koud, maar toch is het best een goed idee om dit te doen. Niet alleen voor uw gezondheid, maar ook voor uw portemonnee!

Ventileren in de winter is goed voor uw gezondheid

Ventilatie in een woning is belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Het is cruciaal om de vochtige of vervuilde binnenlucht regelmatig te vervangen door verse buitenlucht. Maar zeker in de winter zijn er nog een aantal extra voordelen:

  • Minder kans op CO-vergiftiging 
  • Bacteriën en virussen blijven niet in huis hangen
  • Vocht wordt afgevoerd
  • Verdrijft huisstofmijt 

Juist in de winter zijn we sneller ziek door de verschillende virussen en bacteriën die de ronde doen. Door niet te verluchten blijven deze makkelijker in huis hangen. Daarnaast houdt ook de huisstofmijt net zoals u van een heerlijk verwarmde omgeving. Goed ventileren in de winter verdrijft dit beestje en zorgt voor minder gezondheidsklachten.

Raam open zetten of … ?

Door elke dag te luchten wordt de vochtige lucht in huis snel afgevoerd. Tegelijkertijd komt verse drogere lucht uw huis in. Het is voor uw verwarmingsketel bovendien veel makkelijker om die droge lucht weer te verwarmen naar de door u gewenste temperatuur. Raam met ijskristallen in de winter
Hoe vreemd het ook klinkt, juist door te luchten bespaart u energie. Uw woning zelf verluchten door een raam open te zetten is een goede eerste stap. Maar wanneer u echt goed wil ventileren in huis kan u beter mechanisch ventileren. Een mechanisch ventilatiesysteem regelt de toevoer en afvoer van lucht in uw woning automatisch en zo efficiënt mogelijk. Zo bent u altijd verzekerd van gezonde lucht en bespaart u tegelijk energie!

Wil u meer informatie over ventilatiesystemen? Neem dan contact met ons op. Wij kijken samen met u naar de best passende oplossing voor uw woning. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail