Waarom kiezen voor Van der vurst?

Waarom ventileren in de winter een goed idee is!

In de winter heb je het vast graag warm. Daarom sluiten we vaak de deuren en ramen zodat er geen warmte verloren gaat. Maar is dat nu wel zo’n goed idee? Jouw huis ventileren in de winter klinkt allicht koud, maar toch is het best een goed idee om dit te doen. Niet alleen voor jouw gezondheid, maar ook voor jouw portemonnee!

Ventileren in de winter is goed voor je gezondheid

Ventilatie in een woning is belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Het is cruciaal om de vochtige of vervuilde binnenlucht regelmatig te vervangen door verse buitenlucht. Maar zeker in de winter zijn er nog een aantal extra voordelen:

  • Minder kans op CO-vergiftiging 
  • Bacteriën en virussen blijven niet in huis hangen
  • Vocht wordt afgevoerd
  • Verdrijft huisstofmijt 

Juist in de winter zijn we sneller ziek door de verschillende virussen en bacteriën die de ronde doen. Door niet te verluchten blijven deze makkelijker in huis hangen. Daarnaast houdt ook de huisstofmijt net zoals jij van een heerlijk verwarmde omgeving. Goed ventileren in de winter verdrijft dit beestje en zorgt voor minder gezondheidsklachten.

Raam open zetten of … ?

Door elke dag te luchten wordt de vochtige lucht in huis snel afgevoerd. Tegelijkertijd komt verse drogere lucht jouw huis in. Het is voor jouw verwarmingsketel bovendien veel makkelijker om die droge lucht weer te verwarmen naar de door jou gewenste temperatuur. 
Hoe vreemd het ook klinkt, juist door te luchten bespaar je energie. Jouw woning zelf verluchten door een raam open te zetten is een goede eerste stap. Maar wanneer je echt goed wil ventileren in huis kan je beter mechanisch ventileren. Een mechanisch ventilatiesysteem regelt de toevoer en afvoer van lucht in jouw woning automatisch en zo efficiënt mogelijk. Zo ben je altijd verzekerd van gezonde lucht en bespaar je tegelijk energie!

Wil je meer informatie over ventilatiesystemen? Neem dan contact met ons op. Wij kijken samen met jou naar de best passende oplossing voor jouw woning. 

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven