Waarom kiezen voor Van der vurst?

Wat is het verschil tussen een buffervat en een boiler?

Wanneer je kiest voor een systeem om water te verwarmen, is het belangrijk om te begrijpen welke opties beschikbaar zijn en hoe deze van elkaar verschillen. Twee veelvoorkomende systemen zijn het buffervat en de boiler. Hoewel beide bedoeld zijn om het comfort in je huis te verhogen, werken ze op verschillende manieren en zijn ze geschikt voor verschillende behoeften. 

Hoe werkt een boiler?

Een boiler werkt door water te verwarmen en op te slaan voor later gebruik. Het bestaat uit een geïsoleerd vat waarin water wordt verwarmd door middel van elektrische elementen of een gasbrander. Het water wordt op een vooraf ingestelde temperatuur gehouden, zodat het direct beschikbaar is wanneer er warm water nodig is. Het verwarmingselement schakelt automatisch in en uit om het water op constante temperatuur te houden. Dit maakt het systeem geschikt voor het leveren van warm water in bijvoorbeeld de douche of keuken.

Wat doet een buffervat precies?

Een buffervat daarentegen wordt gebruikt in combinatie met verwarmingssystemen zoals zonneboilers of warmtepompen. Het is een geïsoleerd reservoir dat warm water opslaat dat door het systeem wordt geproduceerd. Het grootste voordeel van een buffervat is dat het energie-efficiëntie biedt door warmte te bewaren tot het moment dat er vraag naar is. Daardoor is dit systeem zeer geschikt om te koppelen aan bijvoorbeeld verwarmingssystemen.

Vergelijking en keuze

De keuze tussen een boiler en een buffervat hangt sterk af van je specifieke situatie. Een boiler is ideaal voor snelle en directe toegang tot warm water, terwijl een buffervat beter geschikt is voor huishoudens die de efficiëntie van hun verwarmingssysteem willen maximaliseren en vaak gebruik maken van duurzame energiebronnen. Een buffervat kan ook helpen om de belasting van het verwarmingssysteem te verminderen door de warmte over langere periodes gelijkmatig te verdelen.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven