Waarom kiezen voor Van der vurst?

Verstopte afvoer: de meest voorkomende oorzaken.

Nare geurtjes uit het ‘putje’… of ze nu afkomstig zijn uit de badkamer, de keuken of het toilet, iedereen heeft er wel eens last van. De oorzaak hiervan: een verstopte afvoer. In deze blog vertellen wij je graag wat de meest voorkomende oorzaken zijn, want voorkomen is nog steeds beter dan genezen!

Oorzaken verstopte afvoerbuis

Badkamer

In de badkamer zijn haren de grootste boosdoener. Tijdens het scheren en wassen verliest iedereen haren, die met de tijd een enorme haarbal kunnen vormen en zo leiden tot een verstopping. Ook zeepresten kunnen ophopen wat uiteindelijk de circulatie van het water zal doen stoppen. Een laatste mogelijke oorzaak van een verstopte afvoer is kalk.

verstopte afvoer

Keuken

Net zoals in de badkamer kunnen zeepresten en kalkaanslag ook in de keuken voor problemen zorgen. Een derde en tevens de grootste oorzaak van een verstopte afvoer in de keuken zijn etensresten. De etensresten hopen zich op, waardoor de opening van de afvoerbuis steeds kleiner wordt, met als gevolg dat het water niet meer kan doorstromen.

Toilet

Een eerste en meteen ook de meest voorkomende oorzaak van een verstopping van het toilet is toiletpapier. Ook urinesteen kan aan de basis liggen van een verstopte afvoerbuis. Urinesteen ontstaat door de combinatie van kalk en zout die in urine voorkomt, kan ophopen en op deze manier voor een verstopping kan zorgen.

Vaak komen er dingen in het toilet terecht die er niet in thuishoren. Enkele voorbeelden: geurblokjes, tampons,… Wanneer deze doorgespoeld worden, kan dit aanleiding geven tot heel wat narigheid.

Het kan gebeuren dat men de oorzaak buitenshuis moet zoeken. Een volle septische put, alsook verstopte of verzakte leidingen van en naar deze put kunnen voor problemen zorgen qua afvoer.

Hoe een verstopte afvoer voorkomen?

Bovenstaande scenario’s kunnen vermeden worden door preventief maatregelen te nemen. Regelmatig de leidingen laten reinigen is dus een must. Zodra er symptomen opduiken van een verstopte afvoer, zoek je dus best professionele hulp om erger te vermijden.

Reken op Van der Vurst

De vakmensen van Van der Vurst staan steeds paraat om je te helpen bij een verstopping! Contacteer ons via het nummer 053/39.53.39 of via ons contactformulier. We helpen je met plezier verder.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven