Waarom kiezen voor Van der vurst?

Voorkom verstopte leidingen met deze tips

Blijf je tijdens het douchen tot aan je enkels in het vuile water staan? Of dreigt jouw spoelbak te overstromen als je er groenten in wast? Dan heb je last van verstopte leidingen. Vervolgens is het sukkelen met de ontstopper en proberen vieze prut uit de sifon te vissen. Kortom, er zijn leukere dingen te bedenken. Gelukkig hoeft het met onderstaande tips de volgende keer niet zo ver te komen.

1. Haal haren uit het afvoerputje

In de badkamer zijn haren de grootste boosdoeners als het gaat om verstopte leidingen. Het is allicht niet de leukste klus, maar toch is het goed om deze regelmatig uit het afvoerputje te halen. Als het eenmaal in de afvoer terecht komt, is de kans op verstopping groot. Ze klitten namelijk samen en vormen zo een web dat ander vuil ophoudt.

2. Gebruik jouw wc en gootsteen niet als afvalbak

We begrijpen dat je er niet altijd zin in hebt, maar veeg borden eerst schoon met een stuk keukenpapier en gooi dit vervolgens in de prullenbak. Het kan je achteraf een hoop werk besparen. Het schoonspoelen van de borden onder de kraan heeft namelijk als resultaat dat het vet en de andere etensresten in jouw leidingen terechtkomen. Met alle gevolgen van dien. Gooi ook geen vetresten, tampons, luiers of maandverband in het toilet. De afvoerbuis van jouw wc is hiervoor niet geschikt.

3. Spoel de leidingen geregeld preventief door

Volg je de twee tips hierboven, dan heb je al minder kans op verstopte leidingen. Als laatste tip geven we he echter nog mee hoe je de leidingen een stevige poetsbeurt geeft. Het bestaat al zo’n 100 jaar en geldt nog steeds als een wondermiddel dat het meest hardnekkig vuil weg krijgt. Meng genoeg soda met water en spoel dit door de afvoer. Laat het een nachtje weken en spoel schoon met leidingwater. 

Toch nog verstopte leidingen?

Raken de leidingen ondanks alle goede voorzorgen toch verstopt? Neem dan contact met ons op. Wij weten perfect hoe we het euvel kunnen verhelpen zonder de leidingen te beschadigen.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven