Voorkom verstopte leidingen met deze tips

Voorkom verstopte leidingen met deze tips

Blijft u tijdens het douchen tot aan uw enkels in het vuile water staan? Of dreigt uw spoelbak te overstromen als u er groenten in wast? Dan heeft u last van verstopte leidingen. Vervolgens is het sukkelen met de ontstopper en proberen vieze prut uit de sifon te vissen. Kortom, er zijn leukere dingen te bedenken. Gelukkig hoeft het met onderstaande tips de volgende keer niet zo ver te komen.

1. Haal haren uit uw afvoerputje

In de badkamer zijn haren de grootste boosdoeners als het gaat om verstopte leidingen. Het is allicht niet de leukste klus, maar toch is het goed om deze regelmatig uit het afvoerputje te halen. Als het eenmaal in de afvoer terecht komt, is de kans op verstopping groot. Ze klitten namelijk samen en vormen zo een web dat ander vuil ophoudt.

Verstopte leidingen haren in afvoer

 

2. Gebruik uw wc en gootsteen niet als afvalbak

We begrijpen dat u er niet altijd zin in hebt, maar veeg borden eerst schoon met een stuk keukenpapier en gooi dit vervolgens in de prullenbak. Het kan u achteraf een hoop werk besparen. Het schoonspoelen van de borden onder de kraan heeft namelijk als resultaat dat het vet en de andere etensresten in uw leidingen terechtkomen. Met alle gevolgen van dien. Gooi ook geen vetresten, tampons, luiers of maandverband in het toilet. De afvoerbuis van uw wc is hiervoor niet geschikt.

3. Spoel uw leidingen geregeld preventief door

Verstopte leidingen soda

Volgt u de twee tips hierboven, dan heeft u al minder kans op verstopte leidingen. Als laatste tip geven we u echter nog mee hoe u uw leidingen een stevige poetsbeurt geeft. Het bestaat al zo’n 100 jaar en geldt nog steeds als een wondermiddel dat het meest hardnekkig vuil weg krijgt. Meng genoeg soda met water en spoel dit door de afvoer. Laat het een nachtje weken en spoel schoon met leidingwater. 

 

Toch nog verstopte leidingen?

Raken uw leidingen ondanks alle goede voorzorgen toch verstopt? Neem dan contact met ons op. Wij weten perfect hoe we het euvel kunnen verhelpen zonder uw leidingen te beschadigen.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail