Waarom kiezen voor Van der vurst?

Vloerverwarming op elektriciteit: het overwegen waard?

Vloerverwarming op elektriciteit wint steeds meer aan populariteit in moderne woningen. De keuze voor dit type verwarmingssysteem brengt echter zowel voor- als nadelen met zich mee. In deze blog zetten wij deze graag voor je op een rijtje zodat jij een weloverwogen keuze kan maken.

Eenvoudige installatie en comfort van gelijkmatige warmte

Eén van de grootste voordelen van elektrische vloerverwarming is de eenvoud van installatie. Dit systeem, dat geen complexe leidingen of pompen nodig heeft zoals bij watergedragen systemen, is ideaal voor renovatieprojecten. Bovendien biedt het de luxe van een snelle opwarming, waardoor ruimtes efficiënt en snel verwarmd worden. 

Een ander pluspunt is de gelijkmatige warmteverdeling die elektrische vloerverwarming biedt. De hele vloeroppervlakte wordt gelijkmatig verwarmd, wat resulteert in een aangename en consistente temperatuur in de kamer. Daarnaast is het onderhoud van het systeem vrijwel te verwaarlozen, wat zowel tijd als mogelijke onderhoudskosten bespaart.

Nadelen van elektrische vloerverwarming

Het grootste nadeel is dat het systeem duur kan zijn in gebruik wanneer je gebruik maakt van het stroomnet, vooral als de elektriciteitsprijs omhoog gaat. Uiteraard kan dit opgevangen worden door zonnepanelen te installeren voor het opwekken van stroom. Dit zorgt er niet alleen voor dat de kosten voor gebruik beperkt blijven, maar het is ook goed voor het milieu. Ook kan het zijn dat door de installatie je vloer iets hoger komt te liggen. Dit kan betekenen dat je aanpassingen moet doen aan deuren of meubels.

Conclusie?

Elektrische vloerverwarming heeft dus zowel goede kanten als wat mindere punten. Het is eenvoudig te installeren en zorgt voor een comfortabele, gelijkmatige warmte, maar het kan duur zijn in gebruik en je bent afhankelijk van stroom. Denk goed na over deze punten en kijk wat het beste past bij jouw huis en situatie. Uiteraard kan advies van een expert zoals Van der Vurst je ook helpen om de juiste keuze te maken.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven