Ontdek de vele voordelen van vloerverwarming

Ontdek de vele voordelen van vloerverwarming

Wie droomt er niet van? Elke dag genieten van heerlijk warme voeten in huis. Toch wordt vloerverwarming door veel mensen nog niet als volwaardig alternatief gezien voor traditionele radiatoren. Niets is echter minder waar. Vloerverwarming is niet alleen zuiniger, maar ook gezonder. In deze blog gaan we dieper in op de vele voordelen van vloerverwarming.

Zuinig in verbruik

Een van de belangrijkste voordelen is dat u tot wel 15% minder energie verbruikt. Enerzijds omdat warmwatersystemen heel efficiënt verwarmen, anderzijds geeft stralingswarmte vanaf de grond sneller een warm gevoel. Vloerverwarming verdeelt de warmte via leidingen onder de vloer. Hierdoor krijgt u een gelijkmatigere warmteverdeling. Een temperatuur van 20 graden volstaat dan meestal al, tegenover 21 graden bij verwarming met radiatoren. Als leuk extraatje kan u ook in de winter blootsvoets door uw huis stappen.  

Voordelen van vloerverwarming

 

Meer ruimte in uw kamer

Vloerverwarming is volledig onzichtbaar want wordt netjes weggewerkt in uw vloer. U hoeft dus geen rekening te houden met radiatoren die plaats innemen. Hierdoor kan u elke ruimte maximaal benutten en zijn er meer muren vrij om kasten tegen te plaatsen. Onderhoud is niet of nauwelijks nodig. Voor veel mensen geeft dit voordeel de doorslag om te kiezen voor vloerverwarming.

Zorgt voor een gezondere leefomgeving

Aangezien vloerverwarming werkt met stralingswarmte zal stof zich minder snel verspreiden in uw woning. Dat biedt heel wat voordelen voor mensen die last hebben van allergieën. Ook de relatieve luchtvochtigheid van de woning zal beter scoren. Op gebied van comfort en gebruiksgemak zijn er dus heel wat interessante voordelen verbonden aan vloerverwarming.

Ontdek alle voordelen van vloerverwarming

Benieuwd naar de mogelijkheden van vloerverwarming? Neem dan contact met ons op. Wij stellen graag vrijblijvend een offerte voor u op. Zo weet u exact waar u aan toe bent in uw situatie. Bent u toch eerder voorstander van traditionele radiatoren? Ook daarvoor kan u bij ons terecht. 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail