Waarom kiezen voor Van der vurst?

Ontdek de vele voordelen van vloerverwarming

Wie droomt er niet van? Elke dag genieten van heerlijk warme voeten in huis. Toch wordt vloerverwarming door veel mensen nog niet als volwaardig alternatief gezien voor traditionele radiatoren. Niets is echter minder waar. Vloerverwarming is niet alleen zuiniger, maar ook gezonder. In deze blog gaan we dieper in op de vele voordelen van vloerverwarming.

Zuinig in verbruik

Een van de belangrijkste voordelen is dat je tot wel 15% minder energie verbruikt. Enerzijds omdat warmwatersystemen heel efficiënt verwarmen, anderzijds geeft stralingswarmte vanaf de grond sneller een warm gevoel. Vloerverwarming verdeelt de warmte via leidingen onder de vloer. Hierdoor krijg je een gelijkmatigere warmteverdeling. Een temperatuur van 20 graden volstaat dan meestal al, tegenover 21 graden bij verwarming met radiatoren. Als leuk extraatje kan je ook in de winter blootsvoets door jouw huis stappen.  

Meer ruimte in jouw kamer

Vloerverwarming is volledig onzichtbaar want wordt netjes weggewerkt in jouw vloer. Je hoeft dus geen rekening te houden met radiatoren die plaats innemen. Hierdoor kan je elke ruimte maximaal benutten en zijn er meer muren vrij om kasten tegen te plaatsen. Onderhoud is niet of nauwelijks nodig. Voor veel mensen geeft dit voordeel de doorslag om te kiezen voor vloerverwarming.

Zorgt voor een gezondere leefomgeving

Aangezien vloerverwarming werkt met stralingswarmte zal stof zich minder snel verspreiden in jouw woning. Dat biedt heel wat voordelen voor mensen die last hebben van allergieën. Ook de relatieve luchtvochtigheid van de woning zal beter scoren. Op gebied van comfort en gebruiksgemak zijn er dus heel wat interessante voordelen verbonden aan vloerverwarming.

Ontdek alle voordelen van vloerverwarming

Benieuwd naar de mogelijkheden van vloerverwarming? Neem dan contact met ons op. Wij stellen graag vrijblijvend een offerte voor je op. Zo weet je exact waar je aan toe bent in jouw situatie. Ben je toch eerder voorstander van traditionele radiatoren? Ook daarvoor kan je bij ons terecht. 

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven