Waarom kiezen voor Van der vurst?

Alles wat je moet weten over een VRV-systeem

Op zoek naar een manier om een grote ruimte of meerdere ruimtes tegelijk te verwarmen of te koelen? Dan is een VRV-systeem de perfecte oplossing voor je. Alle voordelen en mogelijkheden van dit klimaatsysteem ontdek je in deze blog.

Wat is een VRV-systeem?

VRV staat voor Variable Refrigerant Volume. Dit klimaatsysteem kan op elk moment zijn capaciteit perfect afstemmen op de verwarmings- en/of koelbehoefte van iedere ruimte om zo steeds een optimale binnentemperatuur te garanderen.

Een VRV-systeem bestaat uit één buitenunit en één leidingencircuit dat vertakt wordt naar meerdere binnenunits. Per binnenunit kan je kiezen of je deze ruimte wilt koelen of verwarmen en welke temperatuur je per ruimte wil. Dit maakt het VRV-systeem één van de meest flexibele comfortsystemen en dus heel interessant voor kantoorgebouwen, ziekenhuizen, hotels of restaurants. In een groot gebouw moet het niet in elke ruimte even warm of even koud zijn. Met een VRV-systeem kan je dit perfect regelen.

Is een VRV-systeem dan enkel geschikt voor commerciële gebouwen? Nee, ook grote privéwoningen kunnen baat hebben bij een VRV, waar lange leidinglengtes voordelen bieden ten opzichte van de beschikbare leidinglengtes van een multi split systeem.

VRV-systeem

Wat zijn de voordelen?

Het grote voordeel van dit klimaatsysteem is dat het enorm energiezuinig is. Een VRV haalt namelijk 75% van de energie uit de buitenlucht en 25% uit elektriciteit. Een VRV-systeem kan warmte recupereren van ruimtes die gekoeld moeten worden (bv. vergaderzalen), om deze warmte dan te gebruiken in ruimtes die op datzelfde moment verwarmd moeten worden (bv. landscape office).

En misschien wel het grootste voordeel van allemaal: een goed binnenklimaat verhoogt de productiviteit en zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt. Bovendien geniet je niet alleen de hele dag door van de perfecte temperatuur, het systeem kan ook geïntegreerd worden met een energiezuinig ventilatiesysteem (VAM) dat warmte recupereert en ervoor zorgt dat je altijd verse lucht inademt.

Meer weten?

Ben je op zoek naar een vakman om een VRV-systeem te plaatsen? Of wil je er graag nog meer over weten? Schakel dan de hulp in van Van der Vurst. Wij staan je graag bij met raad en daad. Contacteer ons via 053/39.53.39 of via ons contactformulier.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven